На бляскава церемония по време на Webit Awards ще бъдат отличени най-добрите дигитални проекти, иноватори и интегратори на технологични решения в България и Централна и Източна Европа

Webit раздава годишните си награди с бляскава церемония на 25 април в "София тех парк". Вечерните рокли и папийонките на номинираните, гостите и журито на наградите Webit ще са само част от преживяването по време на официалната вечеря, обясняват организаторите, според които по-важното е усещането на всички номинирани и присъстващи, че са част от хората, които създават бъдещето сега.

Церемонията е част от програмата на Webit.Festival Europe - водещото събитие за дигитални технологии и иновации в Европа.

Наградите на Webit имат за цел да покажат на широката публика и да насърчат качествените бизнес модели, социални проекти и политически инициативи в новите дигитални и технологични пазари.

Отличията са разделени в няколко отделни области, като във всяка категория ще бъдат обявени победители не само за Централна и Източна Европа, какъвто е фокусът на събитието - ще има и отделни номинации и награди само за българския пазар.

Наградите за Бизнес и иновации ще отличат най-иновативните методи за използване на дигитални технологии в здравеопазването, образованието, транспорта, туризма, киберсигурността, корпоративния софтуер, маркетинга и рекламата, облачните услуги и хостинг, повишаването на достъпността и приобщаването и свързаните потребителски електронни устройства.

В категориите за Дигитални приложения попадат най-добрите мобилни решения за забавление, клиентски услуги, банкиране, застраховки и управление на финансите, видеоигри, новини, здравословен начин на живот и хранене и спорт.

Наградите имат и категории за Политики, където влизат най-добрите градски дигитални решения за мобилност, енергетика, умна администрация, иновации чрез нормативни промени и комуникация с гражданите.

Специални награди от Webit ще получат най-успешната жена в технологичния сектор у нас, най-иновативното средно училище в страната, както и човек с изключителен принос за дигиталната индустрия у нас.

Както навсякъде по света, журито на Webit Awards се състои от десетки световни лидери в сферите на наградите, както и от локални представители на асоциации от индустриите, учени и представители на публичния сектор.

В сайта WebitCongress.com можете да направите номинация за някоя от наградите на Webit, а тук можете да запазите място или маса за официалната церемония по връчване на отличията.

Източник: Webit