Над 10 хил. км изминават някои от специалните инструменти, които идват за LOTR in Concert: Двете кули. Плюс: още любопитни факти за шоуто на 19 декември

Второто издание на Lord Of The Rings in Concert представя "Двете кули" на най-голямата сцена, строена за музикално събитие у нас, тъй като на подиума в столичната зала "Арена Армеец" трябва да се качат повече от 300 хористи и инструменталисти, за да изпълнят музика на Хауърд Шор в синхрон с битките на екрана. 

След прослушвания, състояли се на няколко етапа, вече е избрано и детето солист, което има привилегията да се включи в шоуто от българска страна. Българчето застава на сцената до сопраното Кейтлин Луск, която е участвала в повече от 300 такива спектакъла и е пяла с над 75 състава.

Филмът концерт "Двете кули" е разделен на две части по приблизително 90 минути, а между тях е предвиден 15 минути антракт, нужен за почивка на артистите от съставите на Българското национално радио (БНР).

Организаторите съобщават, че над 70% от залата е вече разпродадена и онези, които искат да видят шоуто на живо, трябва да побързат. Най-търсените билети са в секторите, кръстени на главните герои: Фродо, Арагорн, Гандалф, Ам-гъл, Саруман и Леголас. 

Виж още: 10 любопитни факта за "Двете кули", които може би не знаете

"Това е спомен, който остава за цял живот. За истинските фенове на Толкин и трилогията "Властелинът на пръстените" тези билети имат почти колекционерска стойност. Имаме клиенти, които си купуват същите места като миналогодишните. Искат преживяването им да бъде съвсем същото, което е показателно за силата на спектакъла.", споделя продуцентът на шоуто от българска страна Пламен Тодоров.

Ето и някои любопитни факти и числа около тазгодишния Lord Of The Rings in Concert:

- Над 300 са музикантите и хористите на сцената.

- Само 20 са държавите в света, където "Властелинът на пръстените" е гостувал с този формат.

- 2 млн. души са гледали шоуто през последните 10 години.

- 10 кг тежи партитурата, по която се води диригентът Давид Райц.

- 1200 страници са нотите на всички музиканти, а общото тегло - над 140 кт.

- Кейтлин Луск е водещ солист в спектакъла почти 10 години и е основната му звезда.

- Общо над 10 хил. км  изминават някои от специалните инструменти, които трябва да се доставят за концерта.

- 20 км кабели са нужни за цялата продукция.

- Екранът в залата е с размери 24х10 метра, което е сравнимо с IMAX кината у нас.

Билети на цени от 60 до 120 лв. могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg в цялата страна, включително и на 84 бензиностанции OMV, касите на EasyPay, билетния център на НДК и касите на "Арена Армеец".

Виж още: LOTR in Concert в цифри

Източник: KEY Events & Communication