Звездата от Lord of the Rings in Concert лично настояла да бъде част от второто концертно изпълнение на музиката от трилогията "Властелинът на пръстените"; БНР подготвят още по-голям оркестър и хор за спектакъла в "Арена Армеец" на 19 декември

Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе се завръща за грандиозното продължение на Lord of the Rings in Concert - "Двете кули" на 19 декември в София. Кейтлин Луск, която пее от 15 годишна в спектаклите, лично настояла да стане част от шоуто у нас, въпреки че първоначално било предвидено този сезон да е в почивка. 

"На турне съм с този спектакъл от почти 10 години, но трябва да призная, че отдавна не бях изпитвала такива емоции, както в България. По време на целия филм публиката реагираше толкова емоционално и спонтанно, знаеше репликите наизуст, познаваше ключовите моменти, веселите, тъжните. Видях сълзи на първите редове. 

Помня, че миналата година след тричасовото шоу се прибрахме зад завесите и просто се спогледахме, а един от солистите каза: "Какво по дяволите се случи? Настръхнал съм като таралеж!". Това беше много скъп спомен за мен и реших, че няма начин пропусна "Двете кули" в България. Надявам се да се видим отново!", коментира певицата.

На музикално-филмовото приключение отново ни водят симфоничният оркестър на БНР, смесеният и детският радиохор, но в още по-голям състав. Така, година след премиерата на първата част от трилогията, на 19 декември в "Арена Армеец" на сцената излизат над 300 музиканти.

Наситен с още по-зрелищни бойни сцени, огромен HD екран и невероятната музика на Хауърд Шор, "Двете кули" сякаш е създаден за формат "филм+концерт". С още повече чудати инструменти, солисти и спиращи дъха сцени - още по-впечатляващо за всички сетива. 
 
Кейтлин Луск стъпва на голямата сцена едва 14-годишна възраст заедно с Балтиморския симфоничен оркестър в САЩ, а същата година записва и първия си студиен албум - No Looking Back. Още в младежките си години тя демонстрира талант и музикална дълбочина, а композиторът Хауърд Шор я кани да стане водещо сопрано на пътуващия спектакъл Lord of the Rings in Concert.

Доказателството за доверието му е и поканата именно тя да изпълни наградената с "Оскар" и "Златен глобус" Into The West (от третия филм, "Завръщането на краля") на наградите "Грами" през 2004 г. До днес Кейтлин е взела участие в над 300 спектакъла и е пяла с над 75 състава от 35 държави.

През последните години тя изпълнява и партии от композиции на Енио Мориконе, който не крие възторга си от работата с нея. 

Билетите за Lord of the Rings in Concert: Двете кули" на цени от 60 до 120 лв. могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg в цялата страна, вкл. и на 51 бензиностанции OMV, в билетния център на НДК и касите на "Арена Армеец".