Подготовката за епичната битка в Шлемово усое започва! Остава точно месец до шоуто на 19 декември в зала "Арена Армеец"

Остава точно месец до завръщането на шедьовъра The Lord of the Rings in Concert у нас. Вторият филм "Двете кули" (The Two Towers) е любим за феновете на трилогията заради многото битки и музиката, която съпътства неизменно най-епичните моменти. Доказателство за  нейната водеща сила са и двата "Оскара", присъдени в категориите за звуков монтаж и визуални ефекти.

Вече започват да пристигат нотите за различните инструменти, включени в симфоничния оркестър. Те се подготвят лично от композитора Хауърд Шор и са близо 1200 страници, което обещава една вечер, изпълнена с много музика и спецефекти. И докато на огромния екран се излъчва целият филм, основната част от "битката" остава за диригента, от когото зависи пълния синхрон между над 300 музиканти и певци с картината.

Виж още: Кейтлин Луск идва да пее и в "Двете кули"

"Тази част от трилогията съдържа едни от най-емблематичните сцени, Краят е особено грандиозен и всяка нота трябва да си е на мястото, за да изпълни до краен предел сетивата на хората в залата. Това е голяма отговорност и поради тази причина репетициите за втората част започват малко по-рано от миналогодишните. Ще надградим усещането, затова ще добавим и повече хора на сцената“, обяснява Петър Димитров от P&P Events, чиято е основната заслуга за появата на филм-концертите на българска сцена.

Според организаторите вече са отстранени и всички по-дребни проблеми, възникнали миналата година. Столовете на терена ще са от друг тип и ще има достатъчно място за седящите един до друг зрители. Някои от ценовите категории пък са променени спрямо гледната точка към екрана, което означава, че ако искате да сте на същото място като миналата година, е възможно билетът да струва по-малко. 

Билети на цени от 60 до 120 лв. могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg в цялата страна, вкл. и на 84 бензиностанции OMV, касите на EasyPay, билетния център в НДК и касите на "Арена Армеец".

Припомнете си Gollum's Song - песента на АмГъл от финалните надписи на филма в изпълнение на Емилиана Торини, по текст на Фран Уолш и музика на Хауърд Шор.