В международния ден на отстъпките Black Friday този петък пускат последните билети за Lord of the Rings in Concert

Петъкът на намаленията Black Friday по традиция се отбелязва и у нас, тази година на 27 ноември. По този повод организаторите на "Властелинът на пръстените с музика на живо" от P&P Events и БНР обявиха, че в този ден всички билети за второто шоу - с музиката от "Двете кули", са с 20% отстъпка.

Количеството, пускано в продажба, е ограничено, а хубави места на извънредни цени могат да бъдат намерени в билетния център на НДК, бензиностанции OMV, касите на EasyPay и зала "Арена Армеец", както и онлайн на Eventim.bg.

Виж още: 10 любопитни факта за "Двете кули", които може би не знаете

Междувременно самият Хауърд Шор е изявил желание да присъства на подготовката за шоуто. Композиторът, който е и създател на проекта, поискал лично да се увери, че всеки специфичен инструмент е настроен правилно и музиката в "Арена Армеец" ще звучи досущ както в оригинала.

Заедно с Хауърд Шор у нас пристигат диригентът Давид Райц и продуцентът на Lord of the Rings in Concert Джефри Марковиц, придружени от част от екипа, работил по записите на музиката за трилогията "Властелинът на пръстените". 

След като преди седмица дойдоха нотите за филм-концерта, се очаква в България да бъдат доставени и част от оригиналните инструменти, използвани в продукцията. У нас вече е първият от тях, т.нар. хардфингеле - уникална норвежка разновидност на цигулката с осем струни, благодарение на която се постига специфичният звук в темата за Рохан.

За милионите фенове по света трилогията "Властелинът на пръстените", макар и гледана десетки пъти, никога не може да омръзне. Нито музиката. За разлика от киното в зала или вкъщи обаче, на 19 декември в зала "Арена Армеец" българската публика не просто ще слуша, а ще чуе - и не просто ще гледа, а ще изживее емоцията "Lord of the Rings in Concert: Двете кули".

Билети на цени от 60 до 120 лв. могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg, а само този петък, 27 ноември, в рамките на Black Friday, цената им е от 48 до 96 лв.

Междувременно тази събота от 18 ч. в предаването "Като на кино" по Би Ти Ви синема водещата Стаси Кара интервюира музикалния журналист Дъг Адамс, който следи отблизо работата на Хауърд Шор и създава книгата "Музиката от "Властелинът на пръстените".