Как Сюзън Войчицки осъзнава, че YouTube има наистина голям потенциал

Безспорно едно от най-добрите решения на технологичния гигант "Гугъл" купуването на платформата за видеосподеляне YouTube. Сигурно е пресилено да се каже, че YouTube прави на месец гугол посещения, но все пак сайтът е сред най-посещаваните в световен мащаб.

Кое обаче подтиква "Гугъл" да се сдобие с YouTube? Отговорът е любопитен - едно безкрайно нелепо видео на двама китайци, правещи липсинг кавърн на песента As Long As You Love Me на Backstreet Boys, пише "Бизнес инсайдър". 

През 2006 г. Сюзън Войчицки е начело на видео проектите на Google и отговаря за прифобиванията на компанията. 

Виж още: Как да спечелим 4 млн. долара чрез канал в YouTube

По това време от "Гугъл" вече има известен интерес по придобиването на тогава все още неголемия, губещ позиции стартъп YouTube, но нещата са далеч от сигурни. 

Войчицки попада на видеото на двете момчета, които се правят, че пеят, докато съквартирантът им играе компютърни игри на заден план. И това видео ѝ се сторило много забавно, сподели тя по време на конференция на Fortune.

"Това видео ме накара да осъзная, че хората по цял свят могат да създават видео съдържание и за това не трябва да бъдат в студио," казва Войчицки.

Виж още: Обвиняват "Гугъл", че мами рекламодатели

Тя видяла огормния потенциал в тази идея и шест месеца след това YouTube бил вече собственост на "Гугъл", като компанията дала за закупуването 1,65 млрд. долара. Оттогава насетне Войчицки е изпълнителен директор на YouTube и безкрайно много обича работата си.

Източник: "Бизнес инсайдър"