Феликс Шелберг от Швеция знае отговорът

Как чрез канал в YouTube човек може да изкара 4 млн. долара? Отговора на този въпрос знае един млад швед, който с клипчетата си в сайта за видеосподеляне си докарва тази сума само за една година. Феликс Шелберг, известен най-вече с псевдонима си PewDiePie, има над 27,8 млн. абонати в YouTube канала си и успява да ги превърне в чиста печалба, пише UReport.

За миналата година каналът на PewDiePie беше най-гледан в платформата за видеосподеляне, държана от технологичния гигант "Гугъл". PewDiePie успя да задмине по гледаемост дори тийнидоли като One Direction, Джъстин Бийбър и Майли Сайръс.

Виж още: Майкъл Лейбовиц: Създай стойност, за да получиш стойност

Младият швед е създал акаунта си през 2009 г. и в него публикува предимно клипове, в които играе видео игри и говори на зрителите си. Според него това е начин да се окуражават разработчиците да правят игри, на които другите да се наслаждават.

PewDiePie е партньор на Maker Studio - американска телевизионна мрежа с много канали, която "Дисни" купиха през март за почти 1 млрд. долара.

Преди да стане звезда в YouTube, Феликс Шелберг е посещавал колежа в Гьотеборг, обаче го е напуснал и за известно време продавал хот-дог.

Виж още: Безпилотният автомобил на "Гугъл" потегли

Най-популярното му видео A Funny Montage е гледано повече от 51 млн. пъти след публикуването си на 4 юни 2013 г.