Най-популярни през изминалата година в социалната мрежа са били световното по футбол в Бразилия и епидемията от ебола

Мондиал 2014 в Бразилия се превърна в най-обсъжданото събитие в историята на "Фейсбук", като в световен мащаб изпреварва дори епидемията от ебола, която върлува в Западна Африка.

Още преди финала, коронясал Германия като новия световен шампион по футбол, от социалната мрежа оповестиха, че са регистрирали над 1 млрд. статуса и публикации, коментари и харесвания по темата.

Пожеланието за бързо оздравяване, което Лео Меси отправя към съотборника си от "Барселона" Неймар след жестоката контузия на бразилеца, например е събрало близо 2 млн. харесвания и над 35 млн. коментара.

В годишния топ 10 на трето място се нарежда друга тема от Бразилия - изборите, в които на втория тур бе преизбрана Дилма Русеф.

Кинозвездата Робин Уилямс, който се самоуби на 63-годишна възраст в депресия и начален стадий на Паркинсон, е най-обсъжданата личност във "Фейсбук", като се нарежда на 4-то място.

 Фотогалерия: In memoriam 2014

В списъка по-надолу следват предизвикателството "Ледена кофа", конфликтът в ивицата Газа, Малайзийските авиолинии и инцидентите с техни самолети, Супербоулът в САЩ, убийството на чернокожия Майкъл Браун от полицай във Фъргюсън, както и друго спортно събитие - зимните олимпийски игри в Сочи.

Виж още: Най-търсеното в Yahoo!

2014-а е и годината, когато най-популярните личности преминаха бариерата от 100 млн. харесвания. Спортист номер 1 в социалните мрежи вече е Кристиано Роналдо, който изпреварва досегашният лидер при мъжете Еминем и към декември събира във "Фейсбук" над 103 млн. харесвания.

Според годишния MVPindex нападателят на "Реал" (Мадрид) постига месечно над 312 хил. споделяния и повече от 17,5 млн. харесвания на постингите си в социалната мрежа. С над 35 млн. последователи и в "Туитър" той стига до близо 146 млн. души в петте най-популярни платформи.

Виж още: Най-харесваният футболист

Най-харесваният фотос от мондиала обаче стана селфито на Неймар с неговия съотборник Хълк, съименник на супергероя от "Отмъстителите".

Самоснимката, монтирана до кадър с екшън фигури на двамата бразилски футболисти, събра във "Фейсбук" над 3 млн. харесвания, близо 50 хил. коментара и почти 95 хил. споделяния.