Актьорът, който напоследък страдал от депресия, бе намерен мъртъв в дома си на 63-годишна възраст. Причината за смъртта му е самоубийство чрез обесване

Макар да бе известен предимно с комедийните си роли, Робин Уилямс спечели "Оскар" с драмата на Гюс ван Сант "Добрият Уил Хънтинг", донесла статуетка и на сценаристите Мат Деймън и Бен Афлек.

Виж още: Ролите, заради които Робин Уилямс ще ни липсва (видео)

Миналият месец комикът отново се подложи на лечение за зависимости, вероятно заради алкохолизъм. В началото на 80-те, когато започва звездната му кариера, той е имал подобни проблеми и с кокаина, а след 20 години като трезвеник влязъл отново в клиника за пристрастени през 2006-а, припомня TMZ.

Неговата съпруга номер 3 е Сюзан Шнайдер, за която се жени през есента на 2011 г. Тя го видяла за последно жив в неделя вечерта, а на следващия ден по обед полицията, пристигнала в дома му, установила смърт от задушаване и следи от опит да си пререже вените.

По-късно бе уточнено, че актьорът сам стегнал колан около врата си. Такава смърт по-рано тази година избра и приятелката на Мик Джагър, дизайнерката Лорен Скот. Резултатите от токсикологичния анализ се очакват до няколко седмици.

В социалните мрежи Робин Уилямс се появява финално в края на юли, за да честити с тази снимка в "Туитър" и "Инстаграм" 25-ия рожден ден на дъщеря си Зелда Рей, едно от трите му деца от предишните два брака.

Една от последните публични изяви на кинозвездата била през юни в зоопарка на Сан Франциско, когато кръстили на него маймуна ревач.

От началото на годината и у нас вървеше сериалът му "Откачалки" (The Crazy Ones), където играеше шеф на рекламна агенция редом със Сара Мишел Гелар, в ролята на негова дъщеря. Ситкомът обаче се задържа в ефира едва един сезон.

В самия край на тази година по кината излиза "Нощ в музея-3: Тайната на гробницата", където той се завръща в една от поддържащите роли - US президента Теди Рузвелт, след като в миналогодишния "Иконом на седем президенти" се превъплъти в друг държавен глава на САЩ от ХХ век - Дуайт Айзенхауър.