Инициативата им е под надслов "Истината - след години на унижение, касаещо цялото ни общество"

Плакати в подкрепа на здравния министър Петър Москов ще има от днес на всички линейки на спешната помощ в страната. Акцията е организирана по инициатива на синдикатите, а мотото ѝ, което ще присъства на всеки плакат на софийските автомобили на Спешна помощ, е, "Истината - след години на унижение, касаещо цялото ни общество".

Категорично зад министъра

Синдикалистите обявиха, че категорично застават зад позицията на здравния министър относно решаването на проблема, свързан с насилието спрямо екипите на спешната помощ, съобщава Нова телевизия.

"През последните години непрекъснато сме унижавани. Тук става въпрос за насилие не само от ромите, но и от българите”, каза пред телевизията д-р Христов от КТ "Подкрепа".

"През последните десетилетия се объркаха моралните стойност в обществото. Хората станаха по-зли и лошо. Не съм имал проблем с конкретен етнос, а с лошо отношение", заяви от своя страна д-р Димитров от Спешна помощ.

Виж още: Петър Москов: В ромските квартали няма държава

За пръв път се защитава здравен министър

По думите на д-р Христов съсловието за първи път защитава здравен министър. "Той се осмели да каже истината", допълни той.

По думите му сега чакат, за да видят как ще се развият нещата. "Ако нищо не се случи ще преминат в безсрочна символична стачка", категоричен беше той.