Триизмерната проекция, показана за първи път в българския тв ефир, й помогна да влезе едновременно в ролите на Марая Кери и Уитни Хюстън, а на финала след седмица ще я видим като Адел от Hello

Вече четвърти сезон едно от най-големите предизвикателства пред някой от участниците в "Като две капки вода" е да изпълни дует със себе си. С тази трудна задача в снощния полуфинал на шоуто беше натоварена Поли Генова, която по-рано този месец демонстрира светещ костюм на сцената в Стокхолм, докато пееше If Love Was a Crime, а сега се появи на първата холограма в българския тв ефир.

Виж още: Тупак възкръсна в холограма

За баладата When You Believe (от анимацията "Принцът на Египет" на "Дриймуъркс", 1998 г.) певицата влезе в образа на Уитни Хюстън. Редом до нея зрителите видяха триизмерната проекция на предварително записаното й превъплъщение в другата звезда от дуетната песен - Марая Кери.

Видео: Как да създадем холограма в домашни условия

Така следващия понеделник Поли се конкурира за победата в шоуто заедно с досегашния фаворит Калин Врачански, Герасим Георгиев - Геро, който изненадващо от аутсайдер се превърна във финалист, и Орлин Павлов, победител в полуфинала.

В предпоследния епизод от шоуто той се представи за първи път с оперна ария (рондото на Мефистофел от "Фауст" на Гуно, коронна роля на големия български бас Николай Гяуров), с което надделя над другия претендент за финала - Преслава, облякла родопска носия, за да изпее "Излел е Дельо хайдутин" като Валя Балканска.

Във финала на 30 май четиримата финалисти се представят в образ по свой избор: Калин с народна песен, изпята от Васил Михайлов в сериала "Капитан Петко войвода", Геро като съветския комедиен актьор и майстор на клоунадата Юрий Никулин (Песента за зайците от кинокомедията "Диамантената ръка"), а Орлин - като големия Емил Димитров, в когото вече се е превъплъщавал успешно Врачански.

А след като преди седмица разплака зрителите и водещите на шоуто като Маргарита Хранова с "Оставаме" от филма "Оркестър без име", за последната си изява в "Като две капки вода" Поли е избрала Hello на Адел, чийто клип е гледан над милиард и половина пъти онлайн.

Видео: Виж как Hello на Адел звучи на живо

Останалите участници също имат последно почетно участие, но отборно - Светльо, Жоро Низамов и Преслава като трио, а Джулия Бочева и Прея - в дует.

Припомнете си и оригинала на When You Believe в официалното видео с Уитни Хюстън и Марая Кери, отличен с "Оскар" за песен към филм.