На 77 години актьорът продължава да играе на театралната сцена, където можете да го гледате в пет роли

"Тези дни прочетох в един вестник, че съм сред хората, предложени за някаква пенсия награда. Аз благодаря от цялото си сърце за тази оценка, но според мен въпросът е социален. Затова отстъпвам моето право на такава награда на някой друг колега творец.

Защото аз имам пенсия, която съм си извоювал с 55-годишния си трудов стаж. И продължавам да работя. Е, разбира се, на половин бройка, но държавата така е решила. Тази държава, разбира се, не ми обяснява как се прави изкуство с половин бройка и затова аз играя с "цялата си бройка".

Заповядайте на театър! Играя пет роли в три театъра: във Военния, в Народния и в Театър 199. Още веднъж благодаря от сърце."

Това споделя пред в. "Труд" големият актьор Васил Михайлов. Думите му са провокирани от разпространената информация, че екранният капитан Петко Войвода е сред творците, предложени от Министерството на културата за пожизнена пенсия - като награда за особени заслуги към държавата и нацията.

В списъка са още оперетната певица Анелия Шуманова, народната певица Янка Рупкина, диригентът Стоян Бабеков и археологът проф. Людмил Гетов. Сред тях беше и Борис Гуджунов, който си отиде на 14 юни след тежко боледуване и не дочака т.нар. "пенсия награда".

Васил Михайлов вече е на 77 години, но зрителите продължават да го аплодират на сцената. Снощи той игра в "Да се провреш под дъгата" в Народния театър, а довечера можете да го гледате в "Завещанието на целомъдрения женкар" в Театър "Българска армия".

Сега му предстои лятна почивка, а наесен го чакат и ролите в "Брудершафт" в Театър 199, "Да разлаем кучетата" и "Железният светилник" във военната трупа.

Източник: в. "Труд"