Класацията на "Гугъл" за изминалата 2017 г. показва, че номер 1 в интересите на сънародниците ни е забавлението. Кои са най-търсените събития, личности, филми, сериали, спортни прояви и риалити предавания?

"Word Snack отговори" е най-популярната заявка в "Гугъл" от българския интернет за 2017 г. Търсенето на отговори за играта "Пикник с думи" надминава дори интереса към Григор Димитров, който остава на второ място в годишната класация на търсачката за България.

В десетката са още "избори", "Мис България", VIP Brother, спечелен тази година от рапъра Тото ("СкандаУ"), турският сериал по Би Ти Ви "Сега и завинаги", Централната избирателна комисия (ЦИК), iPhone 8, "почивни дни" и "Твоят час" - най-мащабният проект на просветното министерство за развитие на извънкласни дейности по интереси и допълнителни занимания в училище.

Видео: Петте най-търсени песни в българския интернет през 2017 г.

Григор Димитров оглавява и десетката на най-търсените личности, следван от:

2. вицешампиона от Евровизия в Киев Кристиан Костов
3. Кубрат Пулев
4. Деси Банова, синоптичката от Нова тв, която афишира връзката си с експрезидента Плевнелиев
5. Енджи Касабие, "диетоложката на звездите", която беше съквартирант във "ВИП брадър 2017"
6. Сузанита Мурад, 14-годишната певица, която върви по стъпките на баща си, фолкзвездата Орхан Мурад
7. Тамара Георгиева, новата "Мис България", чиято победа в конкурса предизвика множество коментари

8. Румен Радев, встъпилият в длъжност от началото на годината нов държавен глава
9. Джулиана Гани, "Мис Силикон", която също беше сред участниците в тазгодишния "ВИП брадър"
10. Антъни Джошуа, съперник на Кобрата в несъстоялия се мач за световната титла

"ВИП брадър" на Нова телевизия е и най-търсеният риалити формат през изминалата година, следван от "Гласът на България" (Би Ти Ви), "Черешката на тортата" (Нова), "Смени жената" (Би Ти Ви) и "Като две капки вода" (Нова).

В класацията на най-търсените спортни събития номер 1 по интерес е боксовият мач Владимир Кличко-Антъни Джошуа, който се състоя през пролетта и беше спечелен от британеца.

Виж още: Какво търсеше светът тази година

Следват двубоите на корта между Гришо и Рафаел Надал, тенис турнирът Уимбълдън, квалификационният мач за мондиал 2018 България-Холандия, завършил с победа 2:0 в полза на нашите, Купата на конфедерациите в Русия, дербито "Левски"-ЦСКА, откритото първенство на Франция по тенис "Ролан Гарос", футболните мачове на "Лудогорец" срещу "Копенхаген" (в Лига Европа) и "Левски", финалният турнир на АТП в Лондон, спечелен от Григор Димитров.

10-те най-търсени събития са:
1. Парламентарни избори
2. Евровизия
3. Каталуния
4. матури
5. Оскари
6. урагана Ирма
7. Хелоуин
8. Черен петък
9. грипна ваканция
10. Нощ на музеите

Най-търсените филми през изминалата година са "50 нюанса по-тъмно", "Бързи и яростни 8", вторият сезон на сериала "Наследниците", българският кинохит "Възвишение", "То" по Стивън Кинг (номер 1 в световен мащаб), "Красавицата и Звяра" на "Дисни" плюс още родни заглавия: "Воевода" (тези дни с тв премиера по Нова телевизия като минисериал), "Сляпата Вайша", номиниран за "Оскар" при късометражните анимации, "Бензин" и "Вездесъщият".

При най-търсените тв сериали през 2017 г. преобладават турските поредици. Изключение правят италианско-испанският минисериал "Дамата с воала", индийският "Дъщерята на Ананди", който е продължение на "Малката булка", родните продукции "Ние, нашите и вашите" и "Откраднат живот". Подреждането на Топ 10 изглежда така:

1. "Сега и завинаги"

"Сега и завинаги" (Asla Vazgecmem), в праймтайма на Би Ти Ви от 19 септември, е поредният турски сериал, оглавил телевизионните рейтинги у нас. Модерната драма разплита типичен любовен триъгълник, в който две жени се борят за сърцето на един мъж. Ийт (Толгахан Сайъшман, познат като Чънар от "Сезони на любовта") е наследник на богат род, поел фамилния бизнес, амбициозен, но нещастен в семейния си живот. Междувременно, той се влюбва от пръв поглед в красавицата Нур, която се играе от "Мис Турция 2014" Амине Гюлше...

2. "Дамата с воала"
3. "Моят живот"
4. "Великолепният век"
5. "Ние, нашите и вашите"
6. "Твоят мой живот"
7. "Откраднат живот"
8. "Двете лица на Истанбул"
9. "Дъщерята на Ананди"
10. "Сезонът на черешите"

Любов и приятелства, сватби и раздели, изкушения и предателства съпътстват главните герои в "Сезонът на черешите", който тръгна по "Диема фемили" от 1 април 2017. Сюжетът:

Трудолюбивата и упорита Ойкю (Йозге Гюрел, позната като Ада от "Кварталът на богатите") живее с майка си и брат си в стар истанбулски квартал и мечтае да стане модна дизайнерка.

От дете тя пази в тайна любовта си към Мете - по-големия брат на най-добрата й приятелка, който въобще не предполага за чувствата й и се влюбва в друга.

Междувременно съдбата случайно я среща с неговия приятел и съдружник Аяз (Серкан Чайооглу), който е нейна пълна противоположност, но се влюбва от пръв поглед и прави всичко възможно да я спечели...