Повярвайте ми, загубих пари, които не съм и сънувал, заяви Кубрат Пулев, който пропуска мача срещу Антъни Джошуа този уикенд

Кубрат Пулев даде тази седмица пресконференция на родна земя, за да отговори индиректно на нападките от световния шампион Антъни Джошуа, след като се оттегли от двубоя помежду им заради контузия.

Той е убеден, че негов повторен мач срещу световния шампион ще има в рамките на година-година и половина. Повярвайте ми, загубих пари, които не съм и сънувал, заяви Кобрата пред журналисти в сряда и увери:

"Не съм се уплашил! Аз исках този мач и се стремях към него!... И трима като Джошуа да са в ринга, аз пак ще изляза с контузия, ако е за парите. Но за мен е по-важно да победя - а не олимпийският принцип."

Контузията му не била толкова сериозна, но нямало да му позволи да е във върхова форма на ринга: "Все пак това не е градско първенство на София, на което да изляза с една ръка и да побеждавам. Това е мач за световна титла и аз изисквам от себе си да съм на 100% готов. Именно заради това с треньора и лекаря на отбора преценихме, че е по-добре да откажем мача за по-късен етап...

Става въпрос за много специфична контузия. Като седя нормално и се движа, не боли. Боли при дясно кроше, десен ъперкът. Пробвахме да правя спаринг с лявата, но не се получи."

Неговите най-близки планове предвиждаха пътуване до САЩ за мача на брат му Тервел в петък срещу събота в Чикаго. Изключителния краткия срок, с който разполагаше до мача обаче не позволи на бронзовия олимпийски медалист в категория до 91 кг от Лондон 2012 да събере всички необходими документи и да стигне навреме за двубоя с американеца Брайтън Норууд, информира Би Ти Ви.

Зад Океана се очаква да са следващите изяви и на Кубрат, вероятно още в началото на 2018 г., информира Sportal.bg.

В началото на седмицата българският боксов интерконтинентален шампион и претендент за световната титла в тежка категория публикува дълъг постинг в профила си във "Фейсбук", където също коментира здравословното си състояние - сега и в предишни свои двубои:

"В последните дни чух и прочетох критики по свой адрес, включително и от Антъни Джошуа. Едва ли не, че контузията ми е дреболия и че отказването ми от битката за световната титла в Кардиф е моя прищявка.

Всяка контузия е абсолютно различна и не може да се сравнява, още повече с контузията на друг човек. Никога не съм бил лигльо. Даже напротив. Смятам, че държа много на болка и със сигурност повече пъти от Джошуа съм играл с най-различни контузии и здравословни проблеми.

За мача срещу Кевин Джонсън тренирах през цялото време с болезнена контузия на петата, която ми беше ограничила движенията, но не съм и гъкнал.

Срещу Дерек Чисора в седмицата преди мача бях зле, с висока температура, но не отложихме двубоя, въпреки че четири дни преди да изляза на ринга треньорът ме попита дали не искам да го отложим.
Казах: “Абсурд, ще се справя!”

Травмата в момента не ми позволява да се подготвя пълноценно, камо ли да стъпя на ринга по този начин. Това е контузия, която може да доведе до много сериозни усложнения.

Разбирам, че всеки иска да му е лесно, но аз няма да предоставя тази възможност. Напротив! Знам, че рано или късно пътищата ни ще се пресекат отново и тогава ще бъда здрав и добре подготвен и ще изляза, за да побеждавам!"