В "Арена Армеец" Кобрата се наложи след тежък мач в 12 рунда и е на крачка от нов мач за Световната титла

Българската боксова звезда Кубрат Пулев защити своята интерконтинентална титла на Световната боксова асоциация (WBA) в двубой срещу бившия претендент за отличието Кевин Джонсън. 

Мачът протече в пълните 12 рунда, като след много издръжливост от страна на Джонсън, който въпреки че загуби, успя да се предпази от нокаут. 

Двубоят в "Арена Армее" беше равностоен през първите четири рунда, но след петия по-добрата физическа подготовка и по-хитрата тактика на Кубрат Пулев се показа, като той бавно започна да надделява над противника си. 

Деветият и десетият рунд се оказаха ключови за победата на Пулев, като в тях той успя да реализира няколко изключително мощни удара, като след тях лицето на американеца беше подуто, а едното му око - почти затворено. 

В края на самия мач Кевин Джонсън беше принуден да прибягва до хитрости, като клинчове и навеждания на главата, за да не бъде нокаутиран от българина. В крайна сметка обаче и тримата съдии присъдиха победата на Кобрата. 

След този мач Кубрат Пулев очаква срещата между Виталий Кличко и Антъни Джошуа, като българинът има позицията да се изправи срещу победителя между двамата в мач за Световната титла.

В рамките на боксовата гала вечер се проведоха общо 10 мача, като на ринга излиза и братът на Кубрат - Тервел Пулев в третия си мач като професионалист.

Тервел успя да спечели мача си срещу поляка Якуб Войчик с нокаут още в третия рунд.

Kubrat pulev sreshtu kevin dzhonsan

Kobrata pritiska kevin dzhonsan v agala

Kobrata nanasya tezhak udar na kevin dzhonsan

Pulev pritiska kevin dzhonsan vav vazhetata

Kubrat pulev pobedonosno vdiga ratse sled finalniya gong

Sadiyata obyavyava pobedata na kubrat pulev nad kevin dzhonsan