Травмата изисква поне месец възстановяване и срещу Антъни Джошуа на 28 октомври пред близо 80 хил. зрители ще излезе друг боксьор. Губи ли българинът статута си на претендент за световната титла?

Кубрат Пулев няма да може да излезе срещу Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф заради контузия. За боксовия мач на "Принсипалити стейдиъм" вече са продадени близо 80 хил. билета.

Организаторите светкавично му намериха заместник - камерунеца Карлос Такам. От лагера на световния шампион дори обявиха, че е изгубил статута си на претендент за титлата в тежка категория, но по-късно от Международната боксова федерация (IBF) го успокоиха, че запазва шансовете си.

"Аз съм жаден за тази битка. Предстоят преговори за мач срещу победителя от срещата между Джошуа и Такам", заяви по-рано Кобрата пред "Дарик радио". Той декларира и готовност да се изправи срещу междинен съперник, ако това се наложи.

До неприятната за българския боксьор ситуация се стигна две седмици преди двубоя, след като ехографският преглед в берлинска клиника показа, че Кобрата е с частично разкъсване на гръдния мускул, който води към мишницата на дясната му ръка. Това състояние отнема месец за възстановяване, уточнява Би Ти Ви.

Той получил травмата при спаринг още преди 10 дни, на 6 октомври, докато бил на лагер в олимпийския център на германската столица. По негово желание обаче контузията била пазена в тайна.

От щаба му в Германия се надявали той да успее да се оправи. Оттогава натоварванията му били сведени до минимум, той спрял да нанася удари на тренировка и спарингите били временно преустановени.

Налагат се още по-обстойни медицински изследвания, но предварителните прогнози сочат, че трябва да стане медицинско чудо, за да може той да бъде вдигнат на крака, информира в началото на тази седмица Би Ти Ви.

През 2014 г. Владимир Кличко се оплака от скъсано мускулно влакно на левия бицепс и това наложи преместването на мача за световната титла между двамата от 6 септември за 15 ноември.

“Много е издръжлив, затова мисля, че е по-труден за нокаутиране. Голям мъж е, изправял се е срещу добри боксьори. Широката публика не го познава може би, защото не е толкова активен в социалните мрежи. Но е солиден противник и нямам право на разконцентриране", коментира Джошуа за новия си опонент и прогнозира:

"Такам няма просто да излезе срещу мен и да падне в първи рунд. Мнозинството фенове на стадиона ще подкрепят мен и в такава враждебна атмосфера очаквам той да си каже, че няма какво да губи и ще бъде мотивиран да бъде агресивен от самото начало. Това е неговият златен шанс да шокира света."

Източник: Би Ти Ви