Популярният актьор, който дебютира като режисьор в театъра, вече е готов и с първия си режисьорски филм, където участват негови български колеги начело с Калин Врачански и гост-звезди като Майкъл Медсън

Асен Блатечки, който последно беше награден за главна мъжка роля със "Съдилището" на Стефан Командарев (и участва в следващия филм на режисьора - "Посоки", с премиера в Кан 2017), мина от другата страна на камерата и вече е готов с първия си собствен филм, екшъна "Бензин".

Освен че режисира, той изпълнява и главната роля - на автомобилен състезател и механик, върнал се към живота след 15 години в затвора, за да изпълни последното си обещание към своята убита любима...

Като основен екранен опонент на Блатечки се изявява колегата му от сериала "Стъклен дом" Калин Врачански.

Сред имената на афиша са още Пламен Манасиев, Валентин Калановски, Снежана Макавеева, Башар Рахал и Лиляна Станаилова, а като гост-звезда участва холивудският ветеран Майкъл Медсън, известен от филмите на Куентин Тарантино "Убий Бил", "Кучета в резерв", "Омразната осморка".

Роля има и фронтменът на американската хевиметъл група "Годсмак" Съли Ерна, който коментира:

"Филмът е като увеселително влакче от емоции и в края се появява моят герой. Зрителят не знае кой е той, защо е там, какво ще стане, но всичко, което мога да кажа е, че свършва там, където, надявам се, следващият филм започва."

Премиерата се състоя по-рано тази седмица във Варна, където е сниман филмът, а кметът на града Иван Портних, който се снима с актьорите и изрази надежда "Бензин" да рекламира морската ни столица по света.