Чарли на живо

Асен Блатечки

актьор, режисьор

Асен Блатечки е роден на 22 март 1971 г., а НАТФИЗ завършва през 1996 г. в класа на Стефан Данаилов. Нашумява с участието си в тв сериали като "Морска сол" и "Стъклен дом", където влиза в ролята на Чарли, а с някои свои колеги оттам се снима и в новия "Фамилията". Участвал е както в български филми ("Прогноза", "Шивачки", "Мила от Марс", "Стъпки в пясъка"), така и в чужди продукции като "Кодът" с Антонио Бандерас. Играе и на театралната сцена, в различни спектакли, на някои от които е и режисьор. Режисирал е колегата си от "Стъклен дом" Калин Врачански в постановката на "За мишките и хората" по Джон Стайнбек.

През есен 2012 бе на голям екран в премиерните български филми "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела" на Георги Костов и "Пъзел" на Иво Стайков, след като няколко месеца по-рано предизвика противоречиви реакции с участието си в клип на Би Ти Ви от кампанията им "за честна игра в интернет".

През 2014 г. се присъединява към журито на "България търси талант" заедно с Любен Дилов-син, Ваня Цветкова и Есил Дюран. Участва в новия филм на Стефан Командарев "Съдилището", който открива 18-ия София филм фест.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност