Тийзърът за третия "Спайдърмен", видян над 355 млн. пъти през първите си 24 часа онлайн, показва как Питър Паркър търси помощ от Доктор Стрейндж, след като е разконспириран като Човека паяк - и някои от старите му врагове като гост-звезди...

Ако първите три фази от киновселената на "Марвъл комикс", т.нар. Infinity Saga, бяха посветени на камъните на безпределността, вече е ясно, че започващата Фаза 4 ще се върти около темата за мултивселената.

Тя е директно спомената в заглавието на "Доктор Стрейндж 2" - The Multiverse of Madness, но докато чака втория си самостоятелен филм, магьосникът (Бенедикт Къмбърбач) се появява в "Спайдърмен 3: No Way Home", в кината през декември.

Първите кадри се чакаха отдавна и след изтичането на някакъв недовършен вариант в интернет, от "Марвъл" и "Сони", които държат правата за екранизации на Човека паяк, най-сетне пуснаха триминутен подгряващ трейлър, разкриващ част от сюжета на новия филм.

Само през първите си 24 часа онлайн от понеделник, 23 август, тийзърът бе гледан 355,5 млн. пъти в различните онлайн платформи и социални мрежи, подобрявайки значително рекорда на "Отмъстителите 4: Краят" от "едва" 289 млн. прегледа за денонощие.

Какво научихме дотук? Разконспириран като Спайдърмен, Питър Паркър трябва да живее под тежестта на славата, но под угрозата, макар и непълнолетен, да носи отговорност за смъртта на Мистерио (Джейк Джиленхол) в "Спайдърмен 2: Далеч от дома".

Междувременно връзката му с Ем Джей (Зендая) изглежда се задълбочава и двамата се носят на крилете на любовта... За да предпази най-близките си хора, тийнейджърът прибягва до помощта на друг нюйоркски супергерой - д-р Стивън Стрейндж, с когото се запозна в "Отмъстителите: Война без край".

Изглежда обаче, че магьосникът стъпва накриво и отваря вратата към други реалности, откъдето нахлуват враговете на Спайдърмен от предишните пет филма, които не са част от киновселената на "Марвъл": Зеления гоблин (Уилям Дефо), Доктор Октопус (Алфред Молина), пясъчния човек Сандмен (Томас Хейдън Чърч), Гущера (Рис Ифънс) и Електро (Джейми Фокс), съответно от трилогията на Сам Рейми с Тоби Магуайър (2002–2007) плюс "Невероятният Спайдърмен" (2012) с Андрю Гарфийлд и продължението му от 2014 г.

В подгряващия трейлър фокусът пада върху Доктор Октопус, който в комиксите е начело на групата злодеи, известни като Sinister Six (Коварната шесторка).

Поведението на Доктор Стрейндж обаче също е съмнително и фенове заподозряха, че това всъщност е друга личност, приела облика на магьосника от "Блийкър стрийт" 177А, например Мефисто - самия Дявол под прикритие...

Актьорът Том Холанд, който носи костюма на Спайдърмен още от "Първият отмъстител 3: Войната на героите", пък предупреди, че подгряващият трейлър е само "върхът на айсберга", а след новината за рекорда коментира в "Инстаграм", че оттук нататък може само да стане по-шантаво!