На концерта от "бунтарското си турне" Rebel Heart в Хюстън, щата Тексас, тя му отдаде почит с трогателна изповед и кавър на Rebel Rebel

Мадона бе една от многото поп- и рокзвезди, които използваха социалните мрежи, за да изразят гласно скръбта си по Дейвид Боуи. Във "Фейсбук" тя написа:

"Дейвид Боуи промени завинаги хода на живота ми. Като дете в Мичиган никога не съм чувствала принадлежност към това място - бях някаква странна птица, особнячка. Отидох на негов концерт в "Кобо Арена" в Детройт. Беше първият концерт, който посещавах. Измъкнах се тайно от вкъщи с приятелката си, криейки се под качулка.
После ни хванаха и бях наказана за цялото лято. Не ми пукаше.

Вече имах много от плочите му. Вдъхновяваше ме начинът, по който той си играеше с принадлежността към двата пола.
Беше едновременно мъжествен и женствен.
Забавен и сериозен.
Хитър и мъдър.

Текстовете му бяха остроумни, иронични и загадъчни.
По онова време беше влязъл в ролята на слабия бял Херцог и на сцената с него имаше мимове, с много специфична хореография.
Тогава забелязах как си изгражда някакъв образ и използва разнообразни художествени форми в рамките на една рокендрол изява, за да създава развлекателна стойност.

Смятах го за вдъхновяващ и новаторски.
Уникален и провокативен. Истински гений.

Музиката му винаги беше вдъхновяваща, но когато го видях на живо, се запалих да поема по свой път, който, надявам се, няма да има край.

Днес снимките му висят навсякъде из къщата ми.
Беше толкова шик, красив и елегантен.
Толкова изпреварил времето си.

Благодаря ти, Дейвид Боуи.
Дължа ти много.

Ще липсваш на целия свят."

Видео: Дейвид Боуи - хамелеонът на рока

На концерта от турнето си Rebel Heart (Бунтарско сърце) в Хюстън, щата Тексас, тя призна: "Той ми показа, че няма проблем да си различен" - и му отдаде почит с изпълнение на неговата Rebel Rebel от 1974-та, като се обърна към публиката с думите: "Ако не знаете кой е Дейвид Боуи - погледнете нагоре, копелета".

Виж още: Мадона: Интернет е нож с две остриета