Покойният комик озвучава четириногия другар на Саймън Пег в "Абсолютно всичко" / Absolutely Anything, в програмата на София филм фест 2016

Романтичната комедия "Абсолютно всичко" (Absolutely Anything), с участието и на Кейт Бекинсейл, е режисирана от Тери Джоунс, а с гласовете си се включват колегите му от "Монти Пайтън": Майкъл Пейлин, Ерик Айдъл, Тери Гилиъм (специален гост на 20-ия София филм фест) и Джон Клийз.

Те са извънземните, които дават на Саймън Пег ("Краят на света", Скоти в "Стар трек") способността да прави абсолютно всичко - включително да накара кучето си да говори и да разсъждава като човек. Оказва се обаче, че дори тогава първата съзнателна мисъл на най-добрия му приятел е за ядене... и по-точно, за кучешки бисквити.

Героят на Пег е смотан учител на деца със специални нужди, който непрекъснато бива тероризиран от директора на училището. Извън работата му нещата не вървят по-добре - влюбен е в красивата си съседка Катрин, но не може да направи абсолютно нищо, за да задвижи нещата с нея.

Не всички промени обаче са за добро и Нийл бързо разбира за какво става въпрос...

В семейната фентъзи комедия е последната роля на Робин Уилямс, който се самоуби на 11 август 2014 г. на 63-годишна възраст. По кината след кончината му излезе още една комедия с него - "Нощ в музея-3: Тайната на гробницата", където той се завърна като Теди Рузвелт.

Виж още: Ролите, заради които ни липсва Робин Уилямс (видео)

"Абсолютно всичко" е в програмата на тазгодишния София филм фест, а първата му прожекция е още този петък, 11 март, в Дома на киното от 20,30 ч.

Междувременно ето още от гласа на Робин Уилямс в разговор от 1991-ва, където той отговаря на въпроса как си представя света през 2020 г. - част от поредица на Пи Би Ес с анимирани интервюта на известни личности.

Записът е направен от Лорънс Гробъл за сп. "Плейбой" и пред него актьорът споделя разбирането си, че комедиите ни помагат да не се възприемаме прекалено сериозно, като напомня: "Животинското е все още в нас".