Брадли Купър е звездата в новия биографичен екшън на Клинт Ийстуд "Американски снайперист". Виж и кой беше другият режисьорски филм на ветерана през изминалата година

Филмът, с участието и на Сиена Милър като съпругата на главния герой, се чака по кината у нас в началото на януари 2015. Създаден е по едноименната автобиографична книга на Крис Кайл (1974-2013), американски морски пехотинец с най-много документирани жертви - 160 от над 250 вероятни, с прозвището Дявола от Рамади.

Служил в Ирак и удостоен с множество военни отличия, той се уволнява от US армията през 2009 г., но бива застрелян в родния си щат Тексас от друг ветеран, страдащ от посттравматичен стрес.

"Американски снайперист" се нареди сред 10-те филма на 2014 г. според Американския филмов институт, заедно с "Бърдмен", "Юношество", "Ловец на лисици", "Игра на кодове", "Интерстелар", "Вдън горите", "Лешояда", "Селма", "Несломим" и "Камшичен удар".

Клинт Ийстуд вече е на 84, а по-рано тази година излезе друг негов режисьорски филм - екранизацията на хитовия мюзикъл Jersey Boys, който разказва за групата от 60-те The Four Seasons и фронтмена им Франки Вали.