Всъщност "Краят на света" е последната кръчма в епичната обиколка на 12 заведения, т.нар. "пъб кроул", която петима приятели от детинство предприемат отново в родния си град... където ги очаква истински Бармагедон

Целта им е този път наистина да завършат маршрута, което не са успели да направят като тийнейджъри... но се оказват заобиколени от извънземни и започват битка, в която на карта е заложено бъдещето на цялото човечество.

Главно действащо лице е Саймън Пег, в момента по кината в "Стар трек: Пропадане в мрака". Той е съсценарист, заедно с режисьора Едгар Райт, с когото са работили по предишните култови комедии от тази трилогия: Shaun of the Dead и "Горещи палки" (Hott Fuzz). Дясна ръка на Пег отново е Ник Фрост, а приятелският им кръг включва още актьорите Мартин Фрийман (Билбо Бегинс от "Хобит" и Артър Дент от "Пътеводител на галактическия стопаджия"), Пади Консидайн и Еди Марсан.

Любопитни сме да го сравним с американския "Краят на света" (This Is The End), който също излиза по кината това лято. Междувременно вижте как Саймън Пег говори с шотландски акцент като Монтгомъри Скот, или просто Скоти, бордния инженер на космическия кораб "Ентърпрайз".