Боксьорът се завърна на ринга с победа, докато волейболните национали отстъпиха на Франция и Италия в последната фаза от европейското първенство в София

Кубрат Пулев се завърна на ринга с победа! В 8-рундов бой в "Ди Ем арена" в Карлсруе в събота вечерта Кобрата надви бразилеца Джордж Ариас с 3:0 гласа - негов 21-ви му успех в тежка категория на професионалния ринг.

"Победа срещу неудобен съперник. Трябваше да бъда нащрек през цялото време, да съм на 100%, за да не допусна някой случаен удар. Изиграх добре тактически срещата. Като се има предвид, че бях почти година извън ринга, мисля, че това бе добро завръщане", коментира след мача Пулев.

"Доволен съм от себе си, доволен съм от тренировките и от екипа, но, както винаги, оставам и критичен към себе си. Има още много какво да се желае, още много какво да подобрявам, за да вървя напред. Можех и да съм по-спокоен.

Благодаря на всички българи, които дойдоха да ме подкрепят на живо и които направиха атмосферата в залата незабравима.  Благодаря и на всички българи, които ме подкрепяха отдалеч. Надявам се тази вечер да съм успял да зарадвам хората", коментира още Кобрата, като не изключи възможността да има още една среща до края на годината.

По същото време българските волейболисти отстъпиха на Франция с 2:3 в полуфинала на европейското първенство, който се игра в столичната зала "Арена Армеец", след като поведоха с 2:0 гейма. В неделя националите играха за бронзовите медали срещу Италия, която спечели с 3:1. Финалът е Франция-Словения.

"Не мисля, че имаме "синдрома на полуфинала", момчетата дадоха всичко от себе си - коментира наставникът на тима Пламен Константинов след съботната загуба, цитиран от Sportal.bg. - При един такъв мач трябва да отдадем заслуженото и на противника, който успя да се върне. Може да съжаляваме за третия гейм, в който изпуснахме инициативата и може би загубихме концентрация в края."

"Франция е отбор, който има своите качества и играчи, при това не един, и може да прехвърли играта си, ако на някой не му върви, към другата част на мрежата. Рузие изигра страхотен мач и може би това бе разликата между двата отбора", добави националният селекционер и заключи:

"Абсурдно е да обвиним някого конкретно. Ние побеждаваме като отбор и трябва да губим като отбор... Не мога нищо друго да кажа, освен че тази публика ни даде силите да стигнем до финалната четворка и да изиграем равен мач с може би най-добре играещия отбор в света в момента. Това е заслуга и на публиката, която ни подкрепяше. Мисля, че момчетата в тежки моменти точно заради публиката успяха да се съберат, да се върнат и да се борят докрай."