Габи и Иван изпълняват в дует баладата "Цветът на надеждата", а екипът обяснява символиката зад заглавието

Близо месец преди София да посрещне участниците в детската Евровизия (от рекордните 17 държави) БНТ представи българската конкурсна песе, изпята от победителката в националната селекция Габриела Йорданова и подгласника й Иван Стоянов.

Организаторите издадоха, че двамата няма да са сами на сцената при представянето й на сцената, а музикалният продуцент Евгени Димитров анонсира участието на състезателки по художествена гимнастика, препоръчани им от Илиана Раева.

Зад баладата "Цветът на надеждата" стои миналогодишният екип от "Шоуто на Слави", създал хита на Крисия, Хасан и Ибрахим "Планетата на децата", с който България се класира на второ място в Малта.

Самата Габи е съавтор на текста заедно с Ивайло Вълчев, а музиката е дело на Слави Трифонов и Маестрото, към които сега се присъединява Георги Милчев-Годжи.

Песента е послание за надеждата, мечтите и усмивките; в нея откриваме уникалната способност на децата да намират цветовете на   живота, обясняват от екипа.

Участието на втори глас се наложило заради спецификата на текста и музиката, но и и от желание българското участие да се открои от предимно соловите изпълнения тази година.

Премиерата беше тази неделя в сутрешното предаване на Георги Любенов по БНТ1 (като честитка за рождения ден на Слави, който навлезе в 50-ата си година!), а конкурсът е на 21 ноември в зала "Арена Армеец". Тогава ще прозвучи и официалният химн #discover, изпят от Крисия и Детския радиохор.