12-годишната певица беше предпочетена за тазгодишен БГ представител на детската Евровизия пред фаворита на Слави Трифонов. Вижте изпълнението й от финала на националната селекция, където се яви с песен на Лили Иванова

Близо 1,3 млн. зрители са проследили финала от националната селекция за детската Евровизия 2015 (JuniorEurovision.bg) снощи, докато по конкурентния национален канал вървеше стартът на четвъртия X-Factor.

12-годишната Габриела Йорданова от Русе беше избрана да представи България в международния конкурс на 21 ноември в столичната зала "Арена Армеец". Неин конкурент с равен брой точки беше връстникът й Иван Стоянов от Бургас. Той зае второ място в крайното подреждане с по-нисък зрителски вот, макар да беше първи в личната класация на Слави Трифонов.

Габи пя последна във финалната вечер, а изборът й бе българска песен - по музиката на Митко Щерев от филма "Осъдени души", изпълнявана в оригинал от Лили Иванова.

Най-високата оценка от публиката получи 15-годишният Радко Петков от Троян, но телефонното гласуване съставляваше едва половината от оценката на финалистите. Равна тежест имаше мнението на журито, в което, освен водещият от "Шоуто на Слави", влизаха още музикалният продуцент Евгени Димитров-Маестрото и певецът Орлин Павлов като представител на БНТ.

Миналата есен страната ни завърши втора в песенния конкурс, където се представи с талантите от "Шоуто на Слави" Крисия, Хасан и Ибрахим.

По-късно те спечелиха наградите на "БГ радио" за БГ дует/трио на годината, "Планетата на децата" стана БГ клип номер 1, а България получи домакинството на 13-ата поред детска Евровизия.

Габриела и Иван в полуфинала на националната селекция. Двамата завършиха участието си с равен брой точки. Снимки: Би Ти Ви