Чрез кръвния тест ние можем да разберем и на колко години е тялото ни наистина

Кръвен тест показва колко време ще живеем и кога ще умрем, изчислява риска от болести като деменция и ни дава истинската възраст на тялото ни, пише ajc.com. 

Британските учени са разработили теста, като чрез него те се надяват да решат някои от мистериите на човешкото тяло.

Изследването било съсредоточено върху стареенето на човешкия организъм и по-специално върху констатираната разлика с реалната възраст на пациента. Те потърсили "старчески признаци" в клетките, анализирайки 150 гена.

Учените стигнали до извода, че някои хора стареят по-бързо от други и с тях трябва да се провеждат по-отрано тестове за деменция и рак. 

Те основали своя метод въз основа на анализи на 54 хил. генни маркера на здрави хора, водещи заседнал начин на живот. Те били на възраст между 25 и 65 години.

Маркерите били сведени до 150, но те представлявали истински "молекулен еталон за истинската биологична възраст на организма". 

Тест: Колко добре можем да чуваме

Чрез него може лесно да се проектира в бъдещето здравният статус на индивида. Същият възрастов еталон се наблюдава в мускулите, мозъка, кожата и кръвта. За изследването му обаче е най-лесно да се вземат кръвни проби.

Тестът за предричането на смъртта бил изпробван в Швеция върху 70-годишни мъже и той дал точни показания за летален изход при тях в следващите 5 години.

Не изоставайте в информацията - следете Bulevard.bg и в публичния чат във Viber

Източник: ajc.com