Малката певица записа с Детския радиохор на БНР официалния химн на детската Евровизия, на която София е домакин на 21 ноември - а вече има и официален клип към песента #discover

След "Планетата на децата", която я класира втора на детската Евровизия 2014 и й донесе още награди у дома, Крисия Тодорова записа нов международен хит.

Виж още: Крисия, Хасан и Ибрахим - новата ни кауза за Евровизия

#Discover (#Откривай) е официалният химн на тазгодишния, 13-и песенен конкурс, на който София е домакин на 21 ноември в зала "Арена Армеец". Песента, която ще прозвучи на откриването в изпълнение на всички участници, е за откриването на надеждата, мечтите, любовта в сърцата и приятелите - и че всеки от нас е уникален.

Песента е много модерна и ще стане хит, смята самата Крисия, според която "чрез музиката всичко може да се открие". Първото й представяне пред публика се състоя в края на септември пред храм-паметника "Св. Александър Невски", в рамките на инициативата на БНТ "Откривай България", с водещ Драго Драганов - броени часове след като малката певица закри концерта на Слави Трифонов на Националния стадион "Васил Левски" с "Моя страна, моя България".

Автори на музиката за #discover са Евгени Димитров-Маестрото, Васил Иванов-Декстър и режисьорът на детската Евровизия Гордън Бонело. Англоезичният текст е дело на Мат Мушу, написа и общата песен за миналогодишното издание. Продуценти са БНТ, БНР и "Седем-осми".

Виж още: Габи от Русе - новата Крисия

"Мотото #discover има много обширно значение. Искаме да покажем на Европа колко е красива България, колко топли са хората тук. Искаме Европа да открие талантите във вашата страна и да предадем на всички деца нашето позитивно послание - да открият надеждата, приятелството и бъдещето", обяснява Бонело.

В записа на студийната версия участва и прочутият Детския радиохор, който изпълнява припева. Пее концертният състав, който включва 45 деца на възраст между шест и 17 години, а кратката солова партия е в изпълнение на сопраното Мария Славова (17 г.).

"Детската Евровизия е вълнение за участниците и младата аудитория. Децата бързо и с удоволствие усвоиха новата песен", разказва диригентът на Детския радиохор на БНР Венеция Караманова.

"Това всъщност е смесица от поп, класическа музика, рок и фолклорни инструменти.  В общи линии ще се опитаме да пресъздадем всичко, което ни вълнува, всичко, което ни е интересно. Много съм щастлив, че участвам в нещо, което не мога да нарека "типично по български". Тук всички имаме една обща цел. Тази обща цел е България...", споделя Евгени Димитров-Маестрото. 

Песента е много свежа, убеден е и Декстър, според когото щом и Крисия е казала, че й звучи модерно, значи, че екипът си е свършил работата. Вече е налице и официалното видео:

Снимки: БНТ

Източник: БНТ