Всеки от тях взе по две награди от "БГ радио"

Крисия и Криско, които са излизали заедно на сцена с неговия хит "Почивни дни", се конкурираха за годишните музикални награди на "БГ радио" с две коренно различни парчета: вулгарния му дует с Мария Илиева "Видимо доволни" и продуцирания от Слави Трифонов химн "Планетата на децата", който донесе на страната ни домакинството на детската Евровизия.

Виж още: България - втора на детската Евровизия (видео)

Резултатът е равен: Криско стана БГ изпълнител на годината, а "Видимо доволни" - БГ песен номер 1, Крисия, Хасан и Ибрахим спечелиха в категорията за БГ дуо/трио, а "Планетата на децата" беше отличена заради видеоклипа си, режисиран от Мартин Макариев.

БГ албумът е "Защо" на Б.Т.Р., които за пореден път са и най-добрата БГ група.

Призът "БГ Вдъхновение" на името на Ана Мария Тонкова, определян от екипа на "БГ радио" тази година отиде при за певицата Тони Димитрова, която по същото време изнасяше паралелен концерт в Летния театър на Бургас.

За БГ дебютантка на 2014 г. беше провъзгласена победителката от предишния X-Factor Жана Бергендорф, която наскоро пусна втория си самостоятелен сингъл "Невъзможни сме сами".

БГ изпълнителката на годината обаче е лъчезарната Михаела Филева, отличена и за БГ текст с "И аз съм тук". Тази пролет тя пусна нов дует с Графа - "На ръба на лудостта", а на 28 май в "София лайв клуб" представя с концерт дебютния си албум "Инкогнито".

Церемонията, излъчвана от Нова телевизия тази неделя в 22 ч., се състоя отново в Благоевград, със специални гости "Ийст севънтийн" (East 17). Британската бойгрупа е у нас по покана на радио "Енърджи" и община Благоевград, за да пеят и на 24 май по случай празника на града.

Източник: БГ радио