От 17 март всеки, закупил билет за концерта на 4 декември, получава и специална отстъпка от цената на албума, който включва музикални теми от филми като "Гладиатор", "Кръстникът", "Ловецът на елени", "Титаник", "Закуска в Тифани" (видео)

2Cellos издават своя албум с филмова музика Score този петък, а всички парчета оттам ще чуем на живо на 4 декември в зала "Арена Армеец". От същата дата, 17 март, всеки, който закупи билет за концерта им в София, може да вземе диска на специална цена - 11 лв.

Виж още: 2Cellos идват с музиката от "Игра на тронове" (видео)

Score включва някои от най-красивите мелодии от филми и телевизионни сериали, но представени в нови аранжименти за виолончело и оркестър. Записите на албума са осъществени с Лондонския симфоничен оркестър под диригентството на Робин Смит.

Аранжиментите са дело на самите Лука Сулич и Степан Хаусер заедно с Ник Патрик, продуцирал албуми за Джаки Еванчо, Il Divo и Пласидо Доминго.

"Обожаваме филмовата музика! Новият ни албум включва някои от любимите ни откъси и теми от филми, написани от страхотни композитори. Възможността да ги преаранжираме за виолончело и да ги запишем с оркестър от класата на Лондонския симфоничен оркестър, е сбъдната мечта", казва Степан.

Албумът се открива с Game of Thrones Medley, смесица от основната тема на популярния сериал и пиесата от саундрака към него, The Rains of Castamere. Сулич и Хаусер са запалени фенове на "Игра на тронове" и неслучайно пилотният сингъл от проекта беше музиката от любимата им фентъзи сага.

В допълнение клипът е заснет в Дубровник, който е сред основните локации в сериала - и откъдето е бащата на Лука.

Ние сме огромни почитатели на "Игра на тронове" и сме много щастливи, че заснехме видеото към новия ни сингъл в Дубровник, не само заради филма, но и за да можем да покажем на целия свят красотата на нашата страна и на този великолепен древен град, обясняват хърватските музиканти.

Албумът продължава с някои от най-емблематичните теми от саундтрака на кинохитове като "Титаник" (песента My Heart Will Go On, донесла един от многото "Оскари" на филма), "Смело сърце" (For the Love of a Princess, също по музика на Джеймс Хорнър), "Гладиатор" (вдъхновяващата Now We Are Free от филмовия композитор Ханс Цимер, Лиса Джерард и Клаус Баделт), "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена" (May It Be, изпята в оригинал от Ения).

Включени са още красивите теми, създадени от Енио Мориконе за филмите "Ново кино Парадизо" и "Малена"; любовната тема на Нино Рота от "Кръстникът"; отличената с "Оскар" заглавна тема в "Любовна история" от Франсис Лей.

Албумът съдържа и темата от "Рейнмен", написана също от Ханс Цимер, вдъхновяващата "Каватина" на Стенли Майерс от саундтрака към "Ловецът на елени", баладата Moon River от "Закуска в "Тифани".

Виж още: 10 песни, които възпяват Луната

Вокалната красота в звученето на виолончелото го превръща в идеалния инструмент при интерпретирането на романтичната пиеса от Хенри Манчини.

Всичко това и още в неподправения и характерен стил на 2CELLOS може да чуете на живо на 4 декември в зала "Арена Армеец", ако си купите билети за концерта, който е част от световното турне на талантивите музиканти.

Ще ги намерите в бензиностанции OMV, The Mall, билетен център НДК, мрежата на "Ивентим" в цялата страна и онлайн на Eventim.bg на цена от 50 до 110 лв.

Източник: Key Events & Communication