Концертът на инструменталното дуо, който представя новия им албум с филмова музика Score, е в зала "Арена Армеец" на 4 декември

2Cellos, най-успешното инструментално дуо в наши дни, са готови с новия си албум Score, който е посветен на филмовата музика.

Албумът с някои от най-популярните мелодии, създавани за класически и съвременни филми, излиза на 17 март, а музикантите го представят на световно турне, което започва това лято.

У нас грандиозното им шоу идва на 4 декември в зала "Арена Армеец".

В първата част на концерта музикантите излизат на сцената със струнен оркестър, за да изсвирят мелодии от филми и сериали като "Гладиатор", "Властелинът на пръстените", "Игра на тронове" и "Титаник".

Във втората част компания им прави известен барабанист, за да изпълнят заедно хитовете, които ги направиха толкова популярни у нас - като Thunderstruck на AC/DC.

>

За това шоу капацитетът на зала "Арена Армеец" ще бъде ограничен заради спецификата на продукцията.

Всички категории ще предлагат запазено седящо място, а първите 300 билета от най-скъпите две категории, закупени от мрежата на "Ивентим", гарантират и запазено място за паркинга на "Арена Армеец" до 20 минути преди началото на концерта, който започва в 20 ч.

Продажбата на билети за България тръгва този петък, 20 януари, на цени от 50 до 110 лв. От днес, 17 януари, обаче е активна и специална предварителна продажба на билети в официалния сайт 2Cellos.com.

2Cellos са международна сензация още откакто направиха своя видеоверсия по хита на Майкъл Джексън Smooth Criminal, която събра милиони гледания в YouTube през 2011 г. Хърватските челисти Лука Шулич и Степан Хаусер са създали общо три албума за Sony Music Masterworks.

Новият им проект Score ги представя в различна - и по-традиционна - светлина. За да осигурят идеалния звуков фон за тяхната виртуозност, към тях се присъединяват и музикантите от Лондонския симфоничен оркестър с диригент Робин Смит.

"Ние обичаме музиката! Този албум включва някои наши любими парчета от любимите ни филмови композитори. Да имаме възможността да ги адаптираме за чело, докато работим с оркестър на световно ниво като Лондонския симфоничен оркестър, е сбъдната мечта", споделя Степан.

Албумът започва с аранжимент от мелодии на Рамин Джавади от "Игра на тронове", чиято кулминация е дръзката и героична музикална тема на сериала.

Музиката, която звучи по време на някои от най-епичните моменти във филмовата история, също присъстват в нови преработки: "Титаник" (My Heart Will Go On) и "Смело сърце" (За любовта на една принцеса) от Джеймс Хорнър, "Списъкът на Шиндлер" от Джон Уилямс, "Огнените колесници" от Вангелис, "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена" (May It Be) на Хауърд Шор, както и Now We Are Free от филма "Гладиатор", композирана от Ханс Цимер.

Вокалната красота от звука на двете виолончела подхожда идеално и на романтични теми като Moon River от "Закуска в Тифани"; красивите мелодии от филми като "Ново кино Парадизо" и "Малена"; любовната тема от Нино Рота в "Кръстникът", спечелилата "Оскар" музикална тема на Франсис Ле от филма "Любовна история", завладяващата "Каватина" от "Ловецът на елени"...

Билети за 2CELLOS @ ARENA ARMEEC ще намерите в бензиностанции OMV, The Mall, билетен център НДК, мрежата на "Ивентим" в цялата страна и онлайн на Eventim.bg.

Източник: Key Events & Communication