Първи кадър от биографичния "Бохемска рапсодия" с Рами Малек, носител на "Еми" за най-добър актьор със сериала Mr. Robot. Кои са останалите, които се превъплъщават в музикантите от група "Куин" във филма на Брайън Сингър?

"Бохемска рапсодия" - биографичният филм за Фреди Мъркюри, който колегите му от "Куин" подготвят от десетина години насам, най-после става реалност. Снимките започват тази седмица, а го очакваме по кината на Коледа 2018.

Сюжетът проследява историята на групата от 70-те години до участието им в благотворителния концерт "Лайв ейд" през 1985 г. Именно това събитие е пресъздадено в първия кадър, който беше разпространен на 71-годишнината от рождението на Фреди, отишъл си едва на 45.

Виж още: Чарли Шийн и още 15 звезди, които живеят (или умират) с вируса на СПИН

С режисурата се е заел Брайън Сингър, с опит в жанра с "Операция Валкирия", а в главната роля е Реми Малек. 35-годишният актьор, роден в Лос Анджелис, всъщност има египетски произход, а във вените му тече и гръцка кръв.

Преди година той получи наградата "Еми" за главна мъжка роля в драматичен сериал - хакерския Mr. Robot. Пробивът му на големия екран обаче тепърва предстои.

Фреди Мъркюри (вляво) на концерт в Ню Хейвън, щата Кънектикът, през 1977 г. и Рами Малек в кадър от сериала Mr. Robot

Покойният рокпевец също имаше екзотични корени - рожденото му име е Фарук Булсара, а родителите му принадлежат към индийската етнорелигиозна общност парси и изповядват зороастризма.

Неотдавна бяха избрани и актьорите, които ще играят останалите от групата.

Горе, от ляво на дясно: Бен Харди ("X-Men: Апокалипсис") става барабаниста Роджър Тейлър, Гуилим Лий (сериала "Убийства в Мидсъмър") - китариста Брайън Мей, а хлапето от първия "Джурасик парк" Джо Мазело, снимал със Стивън Спилбърг и минисериала "Пасифик", се превъплъщава в басиста Джон Дийкън

На 5 септември Мей сподели в сайта си BrianMay.com снимка на четиримата от лондонското звукозаписно студио "Аби роуд", което означава, че поне част от песните на "Куин" ще звучат в тяхно изпълнение. Шеговитото им прозвище е The Bo Rap Boys...

Първоначално за ролята на фронтмена беше поканен комикът Саша Барон Коен ("Агент полуинтелигент"), носил вече подобен мустак в "Борат". Заради творчески различия той обаче се оттегли от проекта.

Музикантите се опасяваха, че в изпълнението на актьора, известен предимно с пародийни образи (Али Джи, Бруно, ген. Аладийн от "Диктаторът"), техният вокалист ще изглежда карикатурно.

Саша Барон Коен носеше мустак и в "Алиса в Огледалния свят"

Двете страни не постигнаха съгласие и за посоката, в която трябва да се развива сюжетът. Според Саша Барон Коен колега на Фреди заявил, че смъртта му трябва да е кулминацията, а втората половина на филма трябва да покаже как групата преодолява тази трагедия.

Китаристът Брайън Мей контрира, че актьорът се държал като "задник" и говорел неистини. Бен Уишоу ("Облакът атлас"), който е гей - също като Фреди и Адам, - беше следващото спрягано име.

Сценарият вече е написан от Антъни Маккартън, номиниран за "Оскар" с биографичната драма за Стивън Хокинг "Теорията на всичко". Заглавието е взето от Bohemian Rhapsody, хита на групата от 1975 г.

След смъртта на Мъркюри от СПИН на 24 ноември 1991 г. Мей, барабанистът Роджър Тейлър и оттеглилият се впоследствие баскитарист Джон Дийкън издадоха негови посмъртни записи и поканиха на неговото място певеца на Free и Bad Company Пол Роджърс. 

През последните години "Куин" концертират с вокалиста Адам Ламбърт и гостуваха дори у нас, подгрявани от Jeremy?.

Виж още: Фреди Мъркюри възкръсна в нов клип и песни на "Куин"

Източник: в. "Гардиън"; Deadline.com; QueenOnline.com