Младата група свири преди роклегендите не само в София, но също в Полша и Румъния

Jeremy? тръгват на европейско минитурне, за да подгряват "Куин", които гостуват у нас на 23 юни с новия си вокалист Адам Ламбърт.

Младата българска индирок група, която е на музикалната сцена едва от 2013 г., била избрана лично от ветераните Брайън Мей и Роджър Тейлър.

Китаристът и барабанистът от оригиналния състав на легендарните британци били впечатлени от различното, оригинално звучене на българите.

Първият концерт, на който Jeremy? забиват, е на 19 юни в Освиенцим (Полша) в рамките на Life Festival Oświęcim, където се представят с хитовете от дебютния си албум Jeremy?.

Следващата дата  от турнето с Queen + Adam Lambert, е 21 юни в Букурещ (Румъния), а два дни по-късно, на 23-ти, излизат на стадион "Георги Аспарухов".

Специално за българските фенове Ерсин Мустафов, Ташо Колев, Росен Ватев, Красимир Тодоров и Емилиян Бонев се готвят да изсвирят няколко нови парчета, които не са изпълнявали до момента пред широка публика, както и най-известните си песни. Сред тях е и Fake Fruits, излъчвана в ефира на MTV.

"За нас е сбъдната мечта да бъдем на една сцена с рок легендите "Куин". Аз съм изключително повлиян от тях и буквално израснах с музиката им. Имаше определен период от живота ми, когато слушах "Куин" само на плочи и това е един от най-сантименталните ми спомени в музикално отношение", споделя фронтменът на Jeremy? Ерсин.

"За нас е добра новина, че Jeremy? имат няколко съвместни изяви с велика група като "Куин" - коментира изпълнителният директор на "София мюзик ентърпрайзис" Иван Несторов, организатори на гастрола у нас. - За първи път наша банда има подобна уникална възможност и съм сигурен, че това ще даде положителен ефект върху шоубизнеса в България като цяло."

Веднага след приключването на съвместните си участия с Queen + Adam Lambert, българите се включват в някои от най-горещите летни фестивали. Всички фенове могат да чуят групата на Джулай морнинга на Камен бряг (30 юни), Exit 2016 в Нови сад, Сърбия (Fusion Stage, 10 юли), Golden Sands Music Weekends на Златни пясъци (30 юли) и фестивала на изкуствата "Аполония" в Созопол (4 септември), както и някои от най-добрите летни сцени за музика на живо в София.

Jeremy? са в състав: Ерсин Мустафов (вокали, баскитара), Ташо Колев (китара), Росен Ватев (ударни), Красимир Тодоров (клавишни) и Емилиян Бонев (баскитара). Досега са свирили зад граница на фестивали като The Great Escape в британския курорт Брайтън и Rock For People в Чехия.

Професионалният им път тръгва от Каварна, а името им е вдъхновено от хита на "Пърл джам" Jeremy (1991).

Билетите за концерта на "Куин" са в продажба в мрежата на www.ticketpro.bg на цени 140, 120, 90 и 80 лв., 100 лв. пред сцената и 70 лв. правостоящи.