33-годишният английски актьор замени Колин Фърт, който се отказа от ролята, защото бил неподходящ да озвучава популярния детски герой

Бен Уишоу е познат на широката публика като новия Кю от филмите за Джеймс Бонд ("007 координати: Скайфол") и от няколкото си роли в "Облакът атлас".

Предстои да го видим също във фантастиката на Йоргос Лантимос The Lobster (Омарът) и в историческата драма Suffragette (Суфражетки), където борбата на жените за избирателните им права е пресъздадена с участието на Мерил Стрийп, Кери Мълиган и Хелена Бонам Картър.

Миналата година той стана лауреат на британската тв награда "Бафта" за най-добра мъжка роля с превъплъщението си като Ричард II в The Hollow Crown - минисериал на Би Би Си по историческите пиеси на Уилям Шекспир.

Освен в "Мечето Падингтън" и 24-тия филм за Джеймс Бонд, очакван догодина, Бен Уишоу е ангажиран и в две роли на действителни личности - писателя Хърман Мелвил в In the Heart of the Sea на реж. Рон Хауърд и рокзвездата Фреди Мъркюри в подготвяната биографична лента за фронтмена на група "Куин".

Актьорът, който миналия сезон беше сред лицата на "Прада", е официално обвързан с австралийския композитор Марк Брадшоу и нерядко влиза в ролята на гей персонажи.

Пример за това е и най-новият му филм - независимият Lifting, представен в началото на годината на кинофестивала Сънданс. Там неговият герой се опитва да преодолее мъката по покойния си партньор заедно със скърбящата му майка.