Групата, която понастоящем се състои от китариста Брайън Мей и барабаниста Роджър Тейлър, откри поредния заместник на Фреди

Докато у нас тече "София рокс" (7-8 юли), "Куин" ще са сред хедлайнърите на британския фестивал "Сонисфиър" в Небуърт парк с нов вокалист - 30-годишния Адам Ламбърт.

Американецът се бе похвалил още в началото на годината, че го гласят за заместник на Мъркюри, но после започна да увърта, че говорел в минало време.

През ноември той пя с групата

на Европейските музикални награди на MTV в Белфаст, където изпълни The Show Must Go On, We Will Rock You и We Are The Champions.

Тогава "Куин" - китаристът Брайън Мей и барабанистът Роджър Тейлър - получиха почетното отличие "MTV икона".

"Куин" са свирили с Ламбърт и на финала на американския "Айдъл" през 2009 г., когато той се класира втори. За по-трайно сътрудничество помежду им се говори отдавна - особено след като Тейлър му направи комплимент, че е израснал до голям певец със забележителен глас. 

През 2011 г. Ламбърт бе номиниран за "Грами" за изпълнението си в Whataya Want from Me. Актуалният му хит, който се върти по музикалните канали, е Better Than I Know Myself - от предстоящия през март втори негов албум Trespassing.

Адам обаче, който след края на музикалното риалити си призна открито, че е гей, е категоричен: никой не е в състояние да замени Мъркюри.

В Небуърт през 1986 г. е бил и последният гиг на "Куин" с Фреди, припомнят британски медии.

След кончината на своя фронтмен през 1991 г. от СПИН "Куин" започнаха да изпълняват песните от репертоара си с други певци. По-трайно се задържа ветеранът Пол Роджърс (фронтмен на "Фрий" и "Бад къмпани"), с когото през 2005 г. издадоха концертен албум и DVD, клипове от което могат да се гледат в официалния им YouTube канал.

Самите Тейлър и Мей също са се изявявали като вокалисти, а при различни поводи с тях са пели също Том Чаплин от "Кийн", певицата Анастейша, актрисата Кери Елис.

Емблематичната им песен The Show Must Go On пък има версии със сър Елтън Джон, включително видеоклип, заснет в Париж с балета на Морис Бежар. Тогава е и последното им участие с басиста на групата Джон Дийкън.