След световната премиера на "Трейнспотинг 2" в Единбург Анжела Недялкова обра овациите на британската преса, която я нарече "българската красавица" - а режисьорът Дани Бойл я определи като "изключителна актриса"

Да шофирам в Шотландия беше по-ужасяващо от секс сцените с Юън Макгрегър - това заглавие извежда британският таблоид "Сън" в статия за Анжела Недялкова ("Аве", "Пътят към Коста дел Маресме", сериала "Връзки").

Според изданието 25-годишната красавица, в бляскавата си синя рокля, е привлякла всички погледи на световната премиера на "Трейнспотинг 2" в Единбург в неделя вечерта.

Виж още: Българска актриса в продължението на "Трейнспотинг" (видео)

Българската актриса изпълнява една от основните роли в продължението на "Трейнспотинг" - източноевропейската проститутка Вероника, която си ляга с Рентън (Макгрегър), пояснява вестникът.

Най-притеснително за нея било не да сваля дрехите си - а да застане зад волана в обща сцена с героите на Макгрегър и Джони Лий Милър. За целта се наложило дори да изкара шофьорски курс в Шотландия.

"Трябваше да возя Рентън и Улавия, но нямах шофьорска книжка, макар че карам мотоциклети - беше ме страх от автомобили. Затова ми наеха инструкторка, с която обикаляхме шосетата около Единбур и Глазгоу по време на снимките. Шофирала съм и преди но по някаква причина просто се плашех да го правя. Изкарах си курса, взех си изпита и сега имам книжка", обяснява тя.

Подобни пикантни роли не са й чужди - през 2015 г. в "Райската стая" тя играе българска манекенка, подмамена да стане секс труженичка в Амстердам, и дори печели награда с изпълнението. Холандският филм включва и сцени със секс на живо пред публика от бизнесмени, а кадрите са толкова хард, че откъсите намират място в порно сайтове, разказва "Сън".

Анжела избягва да говори за личните си контакти, но е категорична, че по време на снимките се е влюбила в шотландския акцент и високопланинската част на страната - Хайландс.

"Нямам проблем с акцента на шотландците. Особено ми допада говорът от Глазгоу. Не мога да кажа дали е по-добър или по-лош от този в Единбург, но го разбирам и обожавам. Но когато съм в Шотландия, най-много ми харесва Хайландс, много е красиво там", споделя тя.

Видео: Защо шотландците заслужават поне малко независимостта си

Практически дебютантка, Анжела има ключово значения за сюжета на новия филм, тъй като се оказва в любовен триъгълник с Рентън и Улавия, но е ангажирана и в напрегнати сцени с Компира и психарския персонаж на Робърт Карлайл - Бегби, допълва "Сън".

От ляво на дясно: режисьорът Дани Бойл и четиримата актьори от "Трейнспотинг", които се завръщат в продължението: Юън Макгрегър (Рентън), Юън Бремнър (Компира), Робърт Карлайл (Бегби) и Джони Лий Милър (Улавия) на световната премиера в Единбург. Снимка: James Gillham / CTMG

И макар че е новак в този легендарен актьорски състав, тя твърди, че се е почувствала уверена в себе си, след като режисьорът Дани Бойл я измъкнал от неизвестността и й дал нейната първа роля в голяма продукция, пише още вестникът.

"Първоначално се чудех дали ще се впиша, защото не съм на нивото на останалите. После обаче си казах, че все пак съм минала през дългия етап на прослушванията и накрая Дани е избрал мен. И това ми даде самочувствие, защото той имаше вяра в мен", казва Недялкова.

"Анджела, освен изключителна актриса, си пада и въжеиграч, при това най-впечатляващия, който съм виждал. Натъкнах се на нея миналата година на Поляните, докато ходеше по въже и това беше изненадващо и за двама ни", спомня си режисьорът.

През уикенда "Сън" й посвещава и друга публикация, където я определя като първокласен избор за "Трейнспотинг 2" и помества повече нейни снимки, включително от голите й сцени. В първите рецензии за филма тя получава похвали както за актьорската си игра със звездите от оригинала, така и заради прелестната си външност.

Първите критики се обединяват около мнението, че продължението е добро, но не достига нивото на оригинала. Филмовото списание "Емпайър" изтъква, че любовния триъгълник на Вероника с двама от героите допринася за интригата, а Недялкова прави бегло скицираната си роля завършена и симпатична.

Филмът е по кината у нас от 17 февруари.

Източник: The Sun