Анжела Недялкова (и бурканче роден шипков мармалад) са в трейлъра на Т2 Trainspotting, новата екранизация на Дани Бойл по Ървин Уелш, в кината през март 2017

Безспорно продължението на "Трейнспотинг" е сред най-очакваните заглавия в киноафиша за догодина. Премиерата му е насрочена за март 2017, а в актьорския състав има и българско име - Анджела Недялкова, която изгря с "Аве" (2011) и нашумя като Дара от сериала "Връзки".

Продължението на култовата лента от 1996-а има за основа романа "Порно" на Ървин Уелш, ситуиран десетилетие след събитията в "Трейнспотинг".

В "Т2 Trainspotting" обаче действието е дръпнало с още 10 години и се развива в наши дни.

Фабулата отново замесва четиримата единбургски образи: Рентън, Компира, Улавия (Саймън) и Бегби.

В романа "Порно" Улавия се свързва с Рентън, за да снимат порно продукция; в плановете им обаче с гръм и трясък се намесва Бегби, който силно иска да им отмъсти за това, че е бил 20 години в затвора.

В най-неизгодна позиция пък е Компира, който се опитва да играе и с двата враждуващи лагера.

В интервю за сп. "Вайс" Ървин Уелш казва, че Т2 Trainspotting в голямата си част е история за днешен Единбург.

Във филма на Дани Бойл, по кината у нас от 17 февруари, отново ще видим Юън Макгрегър като Рентън, Юън Бремнър като Компира, Джони Лий Милър като Улавия (Саймън) и Робърт Карлайл като Франсис Бегби. Кевин Маккид (сериала "Анатомията на Грей"), който играеше Томи, не бил нает, тъй като героят му умря от свръхдоза в първия филм.

Четиримата нехранимайковци се събират, за да се замесят в порноиндустрията по един "много иновативен начин", по думите на Уелш.

Анжела Недялкова (25), която се появява на няколко места в трейлъра, влиза в ролята на студентката Ники, а на един от кадрите с нея, редом с голия Юън Макгрегър, се мярка и бурканче български шипков мармалад...

Във филмографията на младата актриса личат заглавия като "Източни пиеси" на Камен Калев, "Пътят към Коста дел Маресме" на Иван Ничев и "Досието Петров" по сценарий на Жан-Клод Кариер. Международната й кариера започна с "Райската стая", холандското предложение за "Оскар 2016".

Виж още: Какво е по-страшно от секс сцени с Юън Макгрегър?

Трейлърът за продължението естествено се опира на естетиката и образите от първия филм - една от ключовите ленти на 90-те години, където звучи и неувяхващият химн на Иги Поп Lust For Life.