Уточнението направи лекарят му в същото тв предаване, в което актьорът призна, че е ХИВ позитивен и досега е платил над 10 млн. долара, за да купи мълчанието на хора от близкото си обкръжение

Знаехме, че е истина, още когато го написаха в "Сън" - британският таблоид обикновено е отлично информиран за най-съкровените тайни на знаменитостите. Вестникът не разкри името на холивудската звезда, но намекна за самоличността му чрез профил на някои от неговите по-известни партньорки...

Суперзвезда женкар има ХИВ, Холивуд е разтърсен и обхванат от страх, гласеше заглавието, а сред шестте изброени жени имаше актриса с награди, ослепителна кинозвезда, медийна звезда, любимка от тв екрана, знаменитост с богато минало и пищна моделка...

Виж още: Говорете за болестите си

Обществената реакция на тези разкрития не бе насочена към самия вирусоносител, колкото към медиите, които през XXI век слагат клеймо върху ХИВ позитивните и заболелите от СПИН, обричайки ги на изолация.

Броени дни след първите слухове Чарли Шийн, потвърди, че става дума за него, като даде ексклузивно интервю в сутрешния блок на Ен Би Си Today и призна: "Аз съм ХИВ позитивен".

Пред водещия Мат Лауър той разказа как открил, че е вирусоносител преди четири години - докато всъщност смятал, че има тумор в мозъка. (Приблизително по същото време заради проблемното си поведение той бе уволнен от сериала "Двама мъже и половина", който го беше превърнал в най-високоплатения тв актьор в света...)

Виж още: Защо Чарли Шийн не се завърна в "Двама мъже и половина"

Наложило му се да плаща на хора от своето близко обкръжение, които заплашвали да разкрият публично здравословното му състояние. Мисля, че днес се пуснах на свобода от този затвор, коментира той относно изнудването, на което е бил обект.

Признава, че след диагностицирането си е правил секс и без предпазни средства, но само с двама души, които са били предупредени предварително - и че вече е известил за здравния си статус всички свои сексуални партньори.

Неговият личен лекар, който гостува в същото предаване, беше категоричен, че Чарли няма СПИН, а засега е само заразен с ХИВ вируса. Според авторитетния медик по-сериозните проблеми на прочутия му пациент са депресията и злоупотребата с наркотици и други упойващи средства.

Малко вероятно е Чарли да е разпространил вируса, допълва докторът. Самия Шийн, който в началото на септември отпразнува 50-годишния си юбилей, сподели, че взима по четири хапчета дневно. Същевременно отрича да приема каквито и да било медикаменти от рода на успокоителните - но признава, че не е отказал алкохола.

Синът на звездата от "Апокалипсис сега" Мартин Шийн, с истинско име Карлос Естевес, е известен с разюздания си сексуален живот още от 90-те, когато името му присъстваше в тефтерчето на прочутата холивудска сутеньорка Хайди Флайс.

Виж още: 20 факта за любимите ни лица от "Двама мъже и половина"

Той отдавна уведомил близките си за своя ХИВ статут, вкл. бившите си съпруги Дениз Ричардс и Брук Мюлер. Наясно била и дъщеря му Касандра Естевес, която била шокирана от новината, но я приела мъжки.

Запитан за вероятността признанието му да предизвика вълна от съдебни дела, заведени от бивши партньорки, Чарли отговаря: "Сигурен съм, че предстои нещо такова." След като получаваше по 1,8 млн. долара на епизод от "Двама мъже и половина", неговото финансово състояние, по собствените му думи, вече не е цветущо. Преди време той декларира, че сериалът "Психаротерапия", излъчван у нас по "Фокс", ще е финалът на кариерата му.

Сега обаче е категоричен, че оттук нататък вече няма да плаща за мълчанието на хората, които досега са източили над 10 млн. от неговата банкова сметка с изнудване, че ще оповестят тайната му. В крайна сметка те лишаваха от тези пари не само мен, но и децата ми, казва актьорът. Чарли Шийн е баща на пет деца, а отскоро е и дядо.

Виж още: Селена Гомес разкри, че е неизлечимо болна