Новият му сериал "Психаротерапия" щял да е неговата лебедова песен

Още преди да е тръгнал новият му сериал, Чарли Шийн обяви, че възнамерява да се оттегли от Холивуд.

Ситкомът "Психаротерапия" (Anger Management) е тв версия на комедията от 2003 г. с Адам Сандлър и Джак Никълсън.

Миналата година Шийн беше уволнен от сериала "Двама мъже и половина", където игра осем сезона срещу рекорден хонорар.

В началото на деветия сезон героят му Чарли Харпър беше погребан, а къщата му в Малибу - купена от инфантилен интернет предприемач, изпълняван от Аштън Къчър.

Стартът на "Психаротерапия" е насрочен за 28 юни по канала Еф Екс. Този път 46-годишният Шийн се превъплъщава в нетрадиционния психоаналитик и бивш бейзболист Чарли.

Новият му персонаж носи фамилията Гудсън и също среща трудности с овладяването на гнева, заради което на свой ред ходи при/със своя колежка (Селма Блеър).

В сюжета се намесват още бившата му съпруга и тяхната 13-годишна дъщеря, която страда от обсесивно-компулсивно разстройство.

"Благодарение на телевизията си живея прекрасно - но в един момент човек се отегчава да носи дрехите на другите, да говори с чужди реплики, да работи в нечие друго пространство", споделя той пред "Ню Йорк таймс" и допълва:

"Когато приключа с шоубизнеса, ще ходя по футболни мачове и увеселителни паркове. И този път ще е за последно. Това ще е лебедовата ми песен."

Освен с "Двама мъже и половина", Чарли Шийн се раздели и с поредната си съпруга Брук Мюлер, която през 2009 г. му роди близнаци. За разлика от него обаче бившата г-жа Шийн продължава да има проблеми с наркотиците.