Неговите собствени изцепки и героят му Чарли Харпър бяха основен обект на гаври във финалния епизод, с който сериалът приключи след 12 сезона - но самият той не се появи на екрана

След като Уолдън Шмит (Аштън Къчър) и Алън Харпър (Джон Крайър) изкараха близо цял сезон във фиктивен брак, двамата намериха истинските си половинки в предпоследния епизод, а финалът бе изцяло посветен на загиналия през 2011 г. Чарли Харпър.

Героят на Чарли Шийн се оказва жив - затворник в мазето на психарката Роуз, неговата съседка и преследвачка, която успя да го отведе до олтара. Той намери смъртта си пред очите й, върху релсите на парижкото метро... но - също като гей семейството на брат му - и неговата гибел е била инсценирана!

Виж още: 20 факта за любимите ни лица от "Двама мъже и половина"

Създателят на сериала Чък Лори, който стои и зад други хитови комедийни поредици като "Теория за Големия взрив", споделя, че наистина поканил Чарли Шийн да се завърне във финалния епизод,

но не се разбрали за сценария

Двамата се разделиха като врагове в осмия сезон, който приключи преждевременно заради неконтролируемото поведение на Шийн, по това време най-високоплатеният актьор в телевизията.

Виж още: Двама мъже и половина за 55 млн. долара

Така в следващия сезон Чарли (или каквото беше останало от него) беше оплакан от близките си и в къщата на плажа се настани по-богат и по-красив собственик - интернет милиардера Уолдън.

Тъкмо затова "покойникът", успял да избяга от плен, тръгва да търси отмъщение от брат си и неговия нов ангел хранител.

Според първоначалния сценарий Чарли Шийн, вече от плът и кръв, трябвало да позвъни на вратата в последната сцена, а след това да се обърне към камерата и да произнесе маниакална тирада срещу наркотиците, с които актьорът е злоупотребявал в миналото. После обаче щял да уточни, че това се отнася за средностатистическите хора - но той не е такъв, а

нинджа от Марс. Недосегаем!

Накрая отгоре му пада пиано, което вече окончателно убива Чарли Харпър. Смятахме, че ще е смешно, но на него не му се стори така, обяснява Чък Лори.

Цялата предистория за сватбеното пътешествие в Париж, мнимата смърт на Чарли и бягството му от подземието в дома й е разказана от Роуз в ретроспекция, но като късометражна анимация

Виж още: "Двама мъже и половина" приключва с ново хлапе в къщата

Шийн обаче предпочитал по-трогателен финал, с позитивно послание, което да подготви почвата за бъдещ нов сериал с него и Джон Крайър - "Семейство Харпър". Продуцентът, когото изгонената звезда

обсипваше с обидни епитети като "червей",

приема идеята му като шега и предпочита да има последната дума, като произнася триумфалната реплика на самия актьор: Winning! (Печеля!) - след което пианото пада и върху собствената му глава.

Всъщност Чарли наистина започна нов ситком - "Психаротерапия" (Anger Management). Макар да бе официално спрян в края на миналата година, от него бяха произведени цели 100 епизода.

"Ако искате да видите дългоочакваната ми поява като гост-звезда в сериал, гледайте The Goldbergs (Сем. Голдбърг) на 25 февруари. Отивам там, където има любов", написа актьорът в "Туитър" преди финалния епизод от "Двама мъже и половина".

Виж още: София удари в земята "Двама мъже и половина"

Междувременно Аштън Къчър разпространи в социалните мрежи невероятно мили думи за Джон Крайър, които илюстрира със снимка на двамата в официални костюми.

"Благодаря ти, г-н Крайър,

че направи така да не чувствам този ангажимент като работа... Ти си истински партньор във всеки смисъл на думата. За четири години не те чух да се оплачеш или да кажеш лоша дума за друг човек, дори ако се възползваха от твоята любезност и щедрост. Ти си джентълмен и голямо дарование..."

Именно излизането на Чарли от сериала даде възможност на неговия екранен брат да бъде номиниран за главна мъжка роля и да спечели наградата "Еми" като най-добър актьор в комедийна поредица, въпреки че бе заклеймен от Шийн като "предател" и "трол".

Видео: Ето колко е оплешивял Алън от "Двама мъже и половина"