Партито с легендарния диджей е в столичния клуб "Микстейп 5" на 11 февруари, за да отпразнуваме продължението на култовия филм

Едно от ключовите имена на световната денссцена през последните три десетилетия гостува у нас по повод премиерата на "Трейнспотинг 2", който излиза по кината през февруари. За да отпразнуват завръщането на този феномен, белязал възприятията на цяло поколение, организаторите от Deviant nights канят легендарния Дарън Емерсън да застане зад пулта в столичния клуб Mixtape 5 на 11 февруари.

Виж още: Българска актриса в продължението на "Трейнспотинг"

Звездата на 19-годишния тогава Дарън изгрява с групата "Ъндъруърлд", с която издават три албума. През 1995-а излиза сингълът им Born Slippy, което режисьорът Дани Бойл избира за саундтрака на "Трейнспотинг". Така парчето се превръща в своеобразен химн на онова време.

"Ъндъруърлд" оказват влияние върху цялата музикална култура - Basement Jaxx и Daft Punk се вдъхновяват от тях за облика на концертите си, а групи като "Ю ту" и "Рейдиохед" вкарват електронно звучене в албумите си.

Емерсън продължава да е институция в електронната музика и след като напуска групата, като солов изпълнител - незабравими остават ремиксите му на Фатбой Слим, "Продиджи", "Кемикъл брадърс", Бьорк.

Лейбълът му Underwater неслучайно е оценен от реномираната библия за електронна музика DJ Mag и определен като най-добрия на Острова. Успешен е и лейбълът му Detone, който издава единствено клубни сингли.

Техноноваторът не спира да твори, като и досега изненадва с тайнствени проекти като The White Lamp и Huffa, а напоследък си сътрудничи с млади таланти и продължава да експериментира в участията си на живо.

Ограничено количество промоционални билети на цена 19 лв. могат да бъдат закупени в Epay Go и мрежата на "Ивентим". След изчерпването им редовната цена става 24 лв.