Growing Up Is Getting Old беше избрана между шест парчета на певицата, която още миналата година беше фаворит в конкурса, отменен заради пандемията от COVID-19. Сега тя се състезава във втория полуфинал на 20 май

Growing Up Is Getting Old (нещо като "Да пораснеш е демоде") е българската песен за Евровизия 2021. Изпълнява я отново Виктория Георгиева, която миналата година имаше големи шансове с Tears Getting Sober, докато песенният конкурс в Ротердам не беше отменен заради пандемията от COVID-19.

Сега холандският град е отново домакин на участници от 40 държави, а българската представителка се състезава във втория полуфинал на 20 май.

Публиката й помагаше с избора чрез анкета на Bulgaria2021.com измежду англоезичните композиции от миниалбума й a little dramatic, представен по БНТ1 с концерт от покрива на грандхотел "София" в сряда, 10 март, когато беше обявена и песента победител.

Growing Up Is Getting Old е едно от "шведските" парчета на Виктория, в което нейни съавтори са Мая Налани, Хелена Ларсон и музикалният продуцент Оливер Бьорквал. Във видеоклипа тя се прибира у дома след разочарованието от несъстоялия се конкурс и среща своето непораснало "аз" (малката актриса от филма "Кръвта на пеликана" Катерина Липованска), което й припомня кои са важните неща в живота.

Според самата певица екипът и продуцентите от БНТ и "Лигна груп" са се обединили около композицията, която има най-силно послание - "за връщане към корените и мястото, където всеки се чувства най-сигурен и щастлив". Именно тя е допаднала най-много и на международните журита, съставени от музикални редактори, изпълнители, тв и музикални продуценти от европейски държави.

Фаворитът на феновете обаче беше Imaginary Friend (Въображаем приятел), написана също от Виктория и Оливер Бьорквал заедно с Корнелия Виболс и Ирма Вадштрьом.

Останалите четири предложения бяха:

- Dive Into Unknown, създадена от екипа на песента й за миналогодишната Евровизия,

- Phantom Pain на Хелена Ларсон и Оливер Бьорквал,

- The Funeral Song (букв. - "Погребална песен"),

- Ugly Cry, която излезе още през ноември.

Финалът на Евровизия, когато ще бъде определен победителят, е на 22 май, а миниалбумът a little dramatic излезе в музикалните стрийминг платформи на 26 февруари.

В началото на годината Виктория получи и три награди от феновете на най-голямата независима медия за Евровизия - Wiwibloggs. В седмите годишни отличия Vision Music Awards българката спечели в категориите за “най-добър домашен концерт”, “най-добър интериорен дизайн” и ”най-добър стил по време на карантина”.