Ема Стоун е злодейката от "101 далматинци" в нов игрален филм, който разказва предисторията на г-ца Де Вил

Ема Стоун, спечелила "Оскар" за водеща актриса с мюзикъла La-La Land (2016), е младата Круела де Вил (или Злобара де Мон, както е популярна на български). 

Ставаш ли лош или се раждаш такъв? И колко точно е лошо да станеш лош, за да отмъстиш? А струва ли си отмъщението? Това са само част от въпросите, които задава филмът "Круела".

Сюжетът: Изобретателната Естела се сблъсква със случки, които променят възприятията й за света. С ексцентрична външност и непредсказуеми намерения, тя всява едновременно страхопочитание и възхита у всеки, до когото се доближи... 

В родителите на г-ца Де Вил се превъплъщават Ема Томпсън и Марк Стронг, а петнистите кучета засега са само три, и то домашни любимци...

"Круела" се чака по кината през май, а тази година се навършват и шест десетилетия от оригиналния "101 далматинци", екранизация по едноименната детска книга от английската писатерка Доуди Смит и една от най-любимите пълнометражни анимации на "Дисни". 

Режисьор на новата игрална версия е Крейг Гилеспи ("Аз, Тоня", The Finest Hours), като действието е пренесено в пънкарската епоха на Лондон от 70-те години - и илюстрирано със съответния пънк-рок саундтрак.

Първият трейлър вече предизвика сравнения с предисторията на друг именит злодей - Жокера от комиксите на "Ди Си", разказана наскоро в едноименния филм с Хоакин Финикс, който спечели куп награди.

Най-популярната Круела де Вил от плът и кръв засега е Глен Клоуз в игралната версия на "101 далматинци" (1996) и продължението от 2000 г. "102 далматинци".