Какви костюми за маскарада в нощта на Вси светии са били модерни през различните десетилетия на последните 100 години - и кои знаменитости са най-изобретателни в дегизировката за празника

Видеоклип на сп. "Гламър" проследява еволюцията на дамските костюми за маскарада в нощта на Вси светии през последните 100 години. В началото на ХХ век се носели саморъчно направени маски от папиемаше и островърхи шапки на вещици, но по-нататък се появяват и първите професионално изработени костюми по лиценз на популярни анимационни героини като Мини Маус и Снежанка.

Масовата култура и появата на телевизията правят популярни календарните момичета, а по-късно - персонажите от сериали и комикси като Жената котка, Жената чудо и Харли Куин.

Специално място в историята на маскарада заемат Касандра Питърсън като тв водещата Елвира и знаменитости от ранга на Парис Хилтън, която се включи в тазгодишната кампания, демонстрирайки как пробва различни костюми в навечерието на празника.

Според актуалната класация на MsMojo обаче най-добре облечената звезда в историята на Хелоуин е пословичната в старанието си Хайди Клум като принцеса Фиона от "Шрек".

Ето и още една версия на "еволюционния клип", от Glam.com, събрал 100 години маскарадна мода в три минути. Той датира от 2015 г., когато най-нашумелият женски образ е Ким Кардашиян във фотосесията й за сп. "Пейпър".