Няколко месеца след "Нависоко" актрисата и попзвездата пуснаха втора съвместна песен, озаглавена "Ти защо си тук?"

"Ти защо си тук?" е озаглавена втората дуетна песен на Миро с актрисата Койна Русева след "Нависоко". Този път музиката и текстът са на Димитър Вълчев, иначе адвокат по наказателно право, а аранжиментът е на "един тих и деликатен гений в българската музика" - Момчил Колев, който свири на клавишните.

Видеото е заснето от Васил Стефанов и Стефка Николова по сценарий на Игор Марковски, отново продуцент на парчето. Вместо Миро обаче на екрана е любимецът от сериалите Димо Алексиев ("Откраднат живот", "Седем часа разлика") - току-що разконспириран като Рицаря в "Маскираният певец".

Партнира му Красена Ангелова, а уважаваните актьори Меглена Караламбова и Борис Луканов, ветерани на българското кино, театър и телевизия, имат специално участие.

Докато чакаме и обещания трети дует на Койна и Миро, припомнете си клипа на "Нависоко", осъществен от същия екип, но с музика и текст от Биляна Ангелова. В записа, освен инструменталисти като Стоян Янкулов (Стунджи) и Веселин Веселинов (Еко), като гост-музиканти са се включили и звезди на класическата музика: пианистът Людмил Ангелов и цигуларят Светлин Русев.