След Чарли Хънам и Идрис Елба звездите в продължението на филма от 2013 г., на който Гийермо дел Торо този път е само продуцент, са звездата от новите "Междузвездни войни" Джон Бойега и синът на Клинт Ийстуд - Скот

"Огненият пръстен" (с оригинално заглавие Pasific Rim) през 2013 г. стана поредният успешен холивудски филм на мексиканския режисьор Гийермо дел Торо - преди 13-те номинации "Оскар" за неговия "Формата на водата" и триумфа му с четири статуетки.

В началото на пролетния киносезон, от 23 март, в кината идва и "Огненият пръстен 2" с подзаглавие "Революция" (Uprising).

Нещо като кръстоска между "Трансформърс" и "Годзила", филмът изглежда не по-зле от предшественика си, а обект на разрушителните битки между гигантите този път са Сидни и Токио.

Още в първия трейлър Джон Бойега (Фин от новите "Междузвездни войни") дръпна патетична надъхваща реч в опит да наподоби екранния баща Идрис Елба, който в първия филм се пожертва за спасението на човечеството от чудовищните "кайджу", пришълци от друго измерение, нахлули през Тихоокеанския огнен пръстен.

Pacific Ring of Fire.svg
By Gringer (talk) 23:52, 10 February 2009 (UTC) - vector data from [1], Public Domain, Link

Няма как да не го сравняваме и с младия Уил Смит, който имаше подобна роля в оригиналния "Денят на независимостта" (1994).

Сюжетът:

Изминали са 10 години след битката за Портала и от извънземните нашественици кайджу няма следа. Тяхното завръщане обаче е неизбежно и когато това се случва, войната, която си мислехме, че е свършила, всъщност едва започва...

Героят на Джон Бойега, описван като бунтар, някога е бил обещаващ пилот на гигантските суперроботи, т.нар. "йегери", но е зарязал обучението си и се е забъркал с престъпния свят.

Сега обаче над големите градове е надвиснала нова, още по-страшна заплаха и той получава последен шанс от своята сестра Мако Мори (Ринко Кикучи от първия филм), която повежда новото поколение пилоти, все още тийнейджъри...

Сред новите попълнения са Скот Ийстуд ("Бързи и яростни 8", "Най-дългото пътуване"), дебютантката Кейли Спейни като 15-годишна хакерка плюс няколко китайски звезди, а в ролите си се завръщат още "учените" Чарли Дей и Бърн Горман.

Гийермо дел Торо обаче остава на заден план, само като продуцент, а режисьор и сценарист е Стивън С. ДеНайт, известен със сериала "Спартак: Кръв и пясък" и други тв поредици като "Daredevil: Дявол на доброто", "Смолвил" и "Бъфи, убийцата на вампири".

В отсъствието на Чарли Хънам, твърде зает с други ангажименти, Бойега сега е звездата на "Огненият пръстен 2" - той беше и на първия плакат, преди йегерите да заемат полагаемото им се място, а освен това е сред продуцентите на филма.