Във "Въртележка" / Wonder Wheel, с прожекция на Киномания 2017 в зала 1 на НДК, героинята й е влюбена в Джъстин Тимбърлейк, който играе спасител на плажа

"Въртележка" / Wonder Wheel на Уди Алън е ситуиран през 50-те в увеселителния парк Кони Айлънд в Бруклин, Ню Йорк, където има плаж и атракциони.

На този колоритен фон операторът Виторио Стораро е заснел една история за страст, насилие и предателство, продуцирана от "Амазон студиос".

Българската премиера на "Въртележка", който излезе в началото на есента с неособено ласкави рецензии, е на Киномания 2017 - с прожекция в зала 1 на НДК тази неделя, 17 декември, от 18 ч.

Според някои наблюдатели филмът отразява гледната точка на Уди Алън към собствения му личен живот - когато се влюбва в доведената си дъщеря Сун И Превин и я прави своя съпруга, докато актрисата Мия Фароу, негова бивша половинка и осиновителка на момичето, се настройва отмъстително и го обвинява в тормоз над другите й деца. "Въртележка" е сравняван и с пиесата на Тенеси Уилямс "Трамвай Желание".

Виж още: Тарантино и Уди Алън за сексскандала в Холивуд

Сюжетът: Джини (Кейт Уинслет) е емоционално уязвима бивша актриса, която понастоящем работи като сервитьорка. Хъмпти (Джим Белуши) е съпругът й грубиян, който държи въртележка в лунапарка.

Тя се влюбва в Мики (Джъстин Тимбърлейк), красив млад спасител на плажа, който мечтае да стане драматург. Той обаче си пада по Каролина (Джуно Темпъл) - отчуждената дъщеря на Хъмпти, която се крие от гангстери (Стив Ширипа и Тони Сирико от сериала "Семейство Сопрано") в апартамента на баща си...

Междувременно беше съобщено, че две десетилетия след "Титаник" режисьорът Джеймс Камерън й е намерил роля и в продълженията на "Аватар". Актрисата, която навършва 42, тази есен се появи по кината и с друг нов филм, "Планината помежду ни". Екранизацията по романа на Чарлз Мартин беше дело на холандския режисьор от палестински произход Хани Абу-Асад.

Сюжетът: След тежка самолетна катастрофа, двама непознати (Кейт Уинслет и Идрис Елба) трябва да оцелеят сред невероятно сурови условия на далечна, покрита със сняг планина. Когато осъзнават, че няма да получат помощ, те тръгват на ужасяващо приключение през пустошта, където освен за оцеляването си, се борят и срещу силното си привличане един към друг...