Дори отпускът е повод за пиар на държавния глава! Руският ходи на риболов и се гмурка за щуки, американският играе голф, украинският се вози на изтребител, българският шляпа бос в двора на резиденция "Бояна"...

Кремъл разпространи поредната порция снимки от ваканцията на руския президент в Сибир, на които Владимир Путин лови риба гол до кръста. Този път кадрите, подчертаващи неговата мъжественост, бяха придружени и от видео, на което държавният глава се гмурка в камуфлажен водолазен костюм и след двучасово преследване хваща щука.

Видео: Обама почива при Ричард Брансън

В миналото фотографите са го снимали да язди и да се потапя с подводница в езерото Байкал, най-дълбокото в света, а през 2011 г. при гмуркане в Черно море той дори откри две амфори от XV век - което се оказа инсценировка на пиар екипа му.

За двудневния си отдих този път Путин, който скоро навършва 65, избрал Тува, в Южен Сибир, недалеч от границата с Монголия и на 3700 км от Москва. В отдалечения от цивилизацията район той ловил риба край водопада на планинско езеро, карал моторница, практикувал рафтинг в буйните планински потоци, събирал тен, правел планински преходи пеш и с 4-колесен мотор.

Кадрите явно имат за цел да подчертаят добрата му физическа форма, докато избиратели го молят да се кандидатира за четвърти президентски мандат на президентския вот през март. С него на някои от снимките е и министърът на отбраната Сергей Шойгу, който е родом от този регион. 

Виж още: След американските санкции - руски контрасанкции

Американският му колега Доналд Тръмп пък си взе 17-дневен "работен отпуск", който прекарва в своя собствен голф клуб в Ню Джърси, където се снима за спомен със сватбари - а медиите го определиха като "най-мързеливия президент".

Преди да влезе в Белия дом, той имаше голф игрища по цял свят и зае своята марка за изграждането на голф клуб и в Дубай. След като обаче в хода на предизборната кампания се закани да забрани влизането на мюсюлмани в САЩ, името му беше премахнато от табелите на строежа...

Междувременно медиите сравниха ваканцията на Путин и с почивката на неговия украински "конкурент" Петро Порошенко. Амбициран да вкара страната си в НАТО до 2020 г., бившият бонбонен магнат се качи "за едно кръгче" на самолет изтребител.

У нас наскоро множество коментари предизвика външният вид на Румен Радев, сниман бос върху паветата в двора на резиденция "Бояна" по потник и 3/4 панталони.

Държавният глава и съпругата му Десислава са позирали за кадъра с малките Лили и Митко от Вълчан дол. Двете деца, които сами гледат болните си родители в родопското село, през юли гостуваха на президентското семейство за кратка ваканция. Докато били в София, те за първи път ходили на кино и се возили в метрото.