Британският милиардер покани експрезидента на САЩ на своя остров, а после разпространи снимки от съвместната им почивка, за да рекламира атракциите, които предлага

Ричард Брансън отново прояви своя бизнес нюх и постигна огромен рекламен ефект, след като снимките му с експрезидента на САЩ Барак Обама, качени в корпоративния сайт на "Върджин", бяха разпространени от медиите по цял свят.

Виж още: Как да успявате в бизнеса - 10 съвета от сър Ричард Брансън

Британският милиардер публикува и кратко видео от състезанието помежду им, от което си личи, че Обама е далеч по-опитен сърфист.

Преди да стане президент, той все още яхал опасни вълни по крайбрежието на родния си щат Хаваи, но шефът на охраната му го предупредил: "Това е последното ви сърфиране за следващите осем години."

Така от 2009 г. насам Обама трябвало да се откаже от практикуването на любимите си водни спортове - а сега, с помощта на Брансън, усвоява нови дисциплини като кайтсърфинг и фойлбординг.

"Както виждате от видеото, Барак и аз падахме по много пъти, но опитвахме пак и пак, докато не постигнахме напредък. До последния ден се движехме наравно, а накрая изминах 50 м с фойлборда, близо метър над водата - но когато погледнах, той беше прекосил с кайтборда двойно по-дълго разстояние. Трябваше да му сваля шапка и да отпразнуваме неговата победа", заключава Брансън.

Виж още: Ричард Брансън: Колко е важно да бъдем добри

Съвместните им развлечения обаче предизвикаха противоречиви отзиви в социалните мрежи. Привържениците на Обама го поздравяват за заслужената почивка, а според някои той изглежда е единственият доволен от факта, че вече не е стопанин на Белия дом.

Чуват се обаче и обвинения, че на фона на хаоса, който предизвика администрацията на новия президент, ваканционното настроение на Обама изглежда неадекватно и лицемерно.

Виж още: 15 избрани цитата от Барак Обама

Британски издания като "Гардиън" пък коментират, че Брансън е използвал повода, за да направи безплатна реклама на атракциите, които предлага островът му.