Кара Делевин записа песен на Фарел Уилямс към филма на Люк Бесон "Валериан и хилядите планети", а наесен издава първия си роман за тийнейджъри

Кара Делевин, родена във влиятелно и заможно британско семейство на 12 август 1992-ра в Лондон, започва възходящата си кариера в модата през 2009 г. Лице на модни къщи като "Шанел", "Бърбъри" и "Сен Лоран", на 20 тя е провъзгласена от "Вог" за лицето на сезона и получава приза "Модел на годината".

Дебютира в киното редом с Кийра Найтли в новата екранизация на "Ана Каренина" и се посвещава на актьорските си изяви, с главни роли в екранизацията на бестселъра от Джон Грийн "Хартиени градове" и фантастичния "Валериан и Градът на хилядата планети" (2017) на Люк Бесон, по едноименния френски комикс.

Именно за него записва и песента I Feel Everything, чийто автор е Фарел Уилямс, с когото преди време засне късометражен филм за "Шанел". Междувременно тя подготвя дебютния си роман за тийнейджъри "Огледалце, огледалце", с премиерна дата през октомври и продължава изявите си като модел с кампания за спортната марка "Пума".

Кара обаче не е първият супермодел, който опитва шанса си като певица - ветеранката в бранша Наоми Кембъл издава цял албум, озаглавен Baby Woman (1994). Плочата няма успех в класациите, но клипът към сингъла Love and Tears се върти по MTV.